Hasznos appok a social media marketinghez

A hatékonyságnövelés egy cég számára elengedhetetlen, hiszen megannyi teendőre kell koncentrálniuk a vezetőknek és az alkalmazottaknak egyaránt. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy megszervezett munkafolyamat legnagyobb ellensége az idő, mivel a legtöbbünknek 24 óra is kevés a feladataink elvégzésére. A közösségi média is egy olyan terület, amelynek menedzselésre van szüksége ahhoz, hogy gördülékenyen működjön. A követőinknek szüksége van arra, hogy folytonosságot és produktivitást mutassunk bármely regisztrált üzleti platformunkon. Íme néhány applikáció, amik megkönnyíthetik a social media platformjaink menedzselését és a mi életünket is, ráadásul mind a mi irányításunkkal valósulhat meg. 

 

Természetesen a Google saját fejlesztésű programjai között is megtaláljuk azokat az appokat, amelyek segítségünkre lehetnek a közösségi oldalak irányításában, mivel bármilyen tevékenységhez tudnak egy alternatívával szolgálni. Most olyan applikációkat szeretnénk bemutatni, amelyek hasonlóan hatékonyak és könnyen kezelhetőek.

 

SLACK

 

Egy olyan kommunikációs alkalmazás, melyben lehetőség van vállalkozáson belüli üzenetküldő rendszert kialakítani különböző szobákkal és csatornákkal. A belső hálózat megóv minket az információk kiszivárgásától, ezen felül a 10 napnál régebbi beszélgetéseket automatikusan törli. Ez az app ebben a helyzetben, amikor a világon sok ember otthoni munkára kényszerül, megfelelő lehet a kisebb megbeszélésekre és információszolgáltatásra munkatársak között. Hasonlóképpen működik a GOOGLE CHAT is, viszont ennél az alkalmazásnál az üzenetváltás visszatekerhető ugyanúgy, mint a Messenger esetében. Telefonra és asztali gépre is letölthetőek, egyaránt működnek android, ios és microsoft rendszerben is.

 

ZOOM

 

Szintén egy kommunikációs applikáció, ahol lehetőség nyílik videó konferenciák megtartására, prezentálásra, az ötletek részletesebb átbeszélésére és további, hatékonyságot igénylő feladatok elvégzésére. Egyetlen hátránya, hogy a prémium csomag megvásárlása nélkül 40 percig használható egyhuzamban. A csatlakozás viszont nagyon egyszerű, a programba letöltés nélkül is csatlakozhat bárki, hiszen csak egy link és egy jelszó szükséges hozzá. A ZOOM alkalmazás “Google-ös” alternatívája a GOOGLE MEETS, melyhez szintén egy link megosztásával lehet részt venni és a meetingek korlátlan ideig tarthatóak benne.

 

TRELLO

 

A TRELLO alkalmazásnak a megbeszélések után, a felaladatok összeállításában és átlátásában van nagy szerepe. A program segítséget nyújt abban, hogy a jelenleg futó kampányokat, posztokat, hirdetéseket, videókat nyomon követhessük és rendszerezni tudjuk a különböző feladatokat, amelyek még előttünk állnak, vagy amiket már teljesítettünk. A feladatokhoz hozzá lehet rendelni embereket, dátumokat, megjegyzéseket és dokumentumokat is, valamint beállítható, hogy az app értesítést küldjön teendő elvégzéséről. Előfordulhat, hogy a GOOGLE CALENDAR nem ennyire komplex, de szintén egy hatékony választásnak bizonyulhat.

 

FACEBOOK ADS MANAGER

 

Ez nem egy különálló alkalmazás, hanem a Facebook alkalmazás egy speciális programja. Segítségével figyelemmel követhetőek az éppen futó hirdetéseink. Rajta keresztül értesülhetünk a hirdetések számszerűsített adatairól, a felmerülő hibákról, a belefektetett összegekről és a hirdetés ütemezéséről. 

 

Szinte minden tevékenységre találhatunk Google-höz tartozó és egyéb alternatívát is, mely remekül alkalmazható. Mindenkinek meg kell találnia a számára legelőnyösebb és leghatékonyabb alkalmazást, mely valóban megkönnyíti a munkafolyamatok menedzselését a közösségi média oldalakon.

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)