Elindult a Rackhost TikTok csatorna

Akik figyelemmel kísérik közösségi média oldalainkat és olvasgatják Tudásbázis cikkeinket, már észrevehették, hogy egyre többet kezdtünk mi is foglalkozni a TikTok-kal, hiszen azt láttuk, hogy egyre fontosabb és lassan kikerülhetetlen felületről van szó. Több cikket is írtunk már a témáról, többek között arról, hogyan működik a TikTok algoritmusa, hogyan lehet fellendíteni az üzletet TikTok-on, milyen statisztikák győzhetik meg a TikTok csatorna indításáról a cégeket és még sorolhatnánk. 

 

Mindeközben pedig magunkat is sikerült meggyőznünk. 🙂 Először nem gondoltuk azt, hogy a célközönségünk aktívan jelen lehet ezen a csatornán, de egyre inkább azt vettük észre, hogy Magyarországon is teret nyer ez a közösségi oldal és nem csak a nagyon fiatalok körében. Tehát elkezdtük jobban tanulmányozni a csatornát, felismerni a benne rejlő lehetőségeket és ötletelni, hogy vajon esetünkben milyen stílusban, milyen témákra alapozva kellene elindulni. Végül úgy döntöttünk, egy próbát megér. 

 

Létrehoztuk a Rackhost TikTok fiókját. Először felkapott témákkal és inkább vicces videókkal próbálkoztunk, majd a kezdeti sikerekre nem is kellett sokat várni.

 

Ez a videónk pár nap alatt elérte a 25 000 megtekintést:

@rackhost.hu

A valóság 😄 #programmerslife #fejleszto #programozó #programozás

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

 

Közben a követők is szépen lassan elkezdtek gyarapodni és egyre inkább kezdtünk megbizonyosodni róla, hogy a TikTok csatorna jól ki tudja egészíteni a kommunikációnkat és meg tudjuk célozni a számunkra fontos közönséget ezen a csatornán is. Elkezdtünk az edukációs jellegű tartalmakra fókuszálni és úgy tűnik, erre még inkább vevő a célcsoportunk. 

 

Már az is előfordul, hogy egyes videóink pár nap alatt a 100 000 megtekintést is átlépik:

@rackhost.hu

Hogyan legyünk teljesen anonimek? #technology #technológia #informatika #biztonsag #onlinebiztonsag

♬ eredeti hang – Rackhost.hu

Miközben számos kérdést kapunk a témával kapcsolatban és hasznos javaslatokat arra vonatkozóan, mit szeretnének látni tőlünk a jövőben. Mára (2022. március) már több mint 5000-es követőtáborral és egy nagyon aktív közönséggel rendelkezünk, akik számára szívesen készítünk oktató jellegű tartalmakat technológia, internet és weboldalkészítés témában, hiszen bebizonyosodott, hogy erre valóban szükség van.

 

Ha még nem tetted, kövesd Te is csatornánkat, nézd meg videóinkat és kommentelj, ha van bármilyen kérdésed vagy javaslatod!

 

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)