3+1 érv a weboldalkészítés mellett

Az elmúlt egy év eseményeinek köszönhetően napjainkra teljesen felértékelődött a vállalkozások online térben való megjelenése, hiszen a pandémiás helyzet rengeteg cég működését megnehezítette és/vagy ellehetetlenítette. A rohamosan változó helyzet és az egyre szigorúbb korlátozások miatt számos vállalkozás kénytelen volt új lehetőségeket keresni és többek között az online tér felé is nyitni. Mára az internetes platformokon történő megjelenés kulcskérdésnek bizonyul, azonban a sikeres online terjeszkedéshez elengedhetetlen egy jól szerkesztett weboldal is. És hogy milyen előnyökkel jár egy weblap? Íme néhány példa: 

  1. Az első és egyik legfontosabb előny nem más, mint a földrajzi korlátok megszűnése. Egy jó weboldallal sokkal több fogyasztó számára válhat ismertté a vállalkozásunk, illetve az általunk értékesíteni kívánt termékek és szolgáltatások. Egy webshop létrehozásával pedig termékeink nem csak szélesebb körben ismertek, de elérhetőek is lesznek, így a vásárlók bármikor, akár az ország (vagy világ) bármely pontjáról megrendelhetik tőlünk azt, amire éppen szükségük van.
  2. Egy jó weboldal a keresőoptimalizálás révén könnyen megtalálhatóvá válhat a felhasználók számára, mi több, a megfelelő kulcsszavak használatával elsősorban azok a fogyasztók bukkannak majd rá a termékeinkre, akik valóban érdeklődnek irántuk és vásárolni szeretnének tőlünk. A megfelelő kulcsszavak használatával továbbá azt is elérhetjük, hogy a találati listán jó pozíciót foglaljuk el, így a potenciális vásárlók nagyobb eséllyel kattinthatnak a mi weboldalunkra, mint azon versenytársaink honlapjára, akik nálunk hátrébb helyezkednek el a találatok között. 
  3. Egy jó weboldal versenyelőnyt jelent. Ha egy átlátható, felhasználóbarát és kellően informatív weboldallal rendelkezünk, akkor ez a konkurenciával való versenyben is előnyünkre válhat. Gondoljunk csak bele mennyivel növelheti a vásárlás élményét az, ha a fogyasztók egy esztétikus, logikusan felépített weboldalra érkeznek, majd ezt követően könnyen megtalálják az általuk keresett termékeket/szolgáltatásokat, és minden olyan információt, amire szükségük van. 

+1   A jó weboldal nem csak előny, hanem presztízskérdés és növeli a megbízhatóság érzetét is. Ha modern, felhasználóbarát és gyors weboldallal rendelkezünk, akkor ezzel azt kommunikáljuk a fogyasztók felé, hogy maga a vállalkozás is megbízható és professzionális munkát végez. A vállalkozás honlapja tehát kulcsszerepet játszhat abban, hogy a vásárlók fejében milyen kép alakul ki a cégről, ami természetesen a vásárlási szándékot is befolyásolhatja. Ha weboldalunk elavult, és a felhasználók számára nehezen kezelhető, akkor a fogyasztókban könnyen rossz vélemény alakulhat ki a vállalkozásunkról. Ez pedig azt is eredményezheti, hogy a keresett termékeket inkább a konkurenciánál vásárolják meg. 

Egy saját weboldal meglétéből tehát számos előnyünk származhat, főleg akkor, ha az kellően egyedi és szakszerűen van elkészítve. Az interneten viszonylag sok weboldalkészítő programot és sablont találhatunk, így természetesen mi magunk is megpróbálkozhatunk azzal, hogy elkészítsük vállalkozásunk saját honlapját. A biztosabb siker érdekében azonban érdemes ezt a munkát profikra bízni.

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)