« Vissza

Ezekre a kérdésekre választ kell adnia egy honlapnak, különben semmit sem ér!

Weboldalkészítés

10-15 másodperc – ennyi idő alatt a legtöbben eldöntik, hogy böngésznek-e tovább egy honlapon, így gyorsan választ kell adni az érdeklődők legfontosabb kérdéseire. Persze ha a felületen tartottuk őket, még mindig szükség van néhány fontos információra, hogy ne csak olvasgassák a weboldalt, hanem rendeljenek is, vagy legalább kérjenek árajánlatot. Feleslegesen készül el a honlap, ha a látogatóban felmerülő, alábbi kérdésekre nem válaszolunk!

A legtöbb kérdés nem igényel magyarázatot, de néhányhoz fűztünk pár fontos megjegyzést.

– Mi a termék vagy szolgáltatás?

– Milyen problémára ad megoldást?

– Hogyan változtatja meg az életem?

– Mitől jó a termék vagy a szolgáltatás?

Ezen a ponton nem csak azt kell bizonygatni, hogy milyen remek az áru, de azt is el kell magyarázni, hogy mi különbözteti meg a többi hasonlótól. Ez esetben akár név szerint lehet említeni konkurenciát, amelyekkel összehasonlítjuk a legfőbb jellemzőket.

– Kik használják még, és ők mennyire elégedettek? 

Fontos bemutatni, hogy milyen ajánlásokkal, referenciákkal rendelkezünk! Az elégedett ügyfelek értékelésével el kell büszkélkedni – főleg, ha helyi, hazai vagy akár nemzetközi szinten ismert emberről van szó, esetleg az adott témában vagy szakmában örvend népszerűségnek.

– Kik vannak a termék vagy szolgáltatás mögött?

A bemutatkozásnak nem csak élettörténetnek kell lennie a cég sztorijával, de azt is be kell bizonyítani, hogy hitelesek vagyunk a szakmánkban!

– Miért most vásároljak? 

Az emberek hajlamosak elhalasztani a döntést – minél több pénzt kérünk, annál inkább –, és bár utánkövetésre ott a remarketing eszköztára, ezt meg is spórolhatjuk, ha aktualizáljuk az előnyöket.

– Milyen médiamegjelenések voltak a termékről vagy szolgáltatásról?

Amennyiben egy ismert újság, hírportál, rádió vagy televízió számolt be a portékánkról, mindenképp linkeljük a médium logójával, akár idézhetjük is!

– Mi a garancia arra, hogy beválik? 

Természetes, hogy egy addig ismeretlen céggel szemben nincs meg rögtön a feltétlen bizalom. Nem csak meg kell győzni arról az érdeklődőket, hogy jól választanak, de azt is meg kell tudniuk, hogy mit tehetnek, ha mégsem váltja be a termék vagy szolgáltatás az ígéretét.

– Milyen áron kapom meg? 

Egyes szolgáltatásoknál előfordul, hogy egyedi ára van a munkának, ez esetben jelezni kell, hogy miként lehet árajánlatot kérni!

– Hogyan tudok vásárolni? 

Teljesen egyértelműnek kell lennie a rendelés minden lépésének!

– Mi a szállítás módja, ára és időtartama?

– Hogyan léphetek kapcsolatba a céggel?

Telefonszámot, e-mail címet és üzlet esetén pontos címet mindenképp illik jelezni!

– Szolgálnak-e extra információval, érdekességekkel? 

Óriási hozzáadott értéke lehet a cégnek egy folyamatosan, érdekes tartalmakkal frissülő blog. Ha vezetünk blogot, kötelező szerepeltetni a menüsorban!

– Milyen közösségi oldalakon tudom követni a vállalkozással kapcsolatos fejleményeket?

A kérdések után még egy pro tipp: a termék vagy szolgáltatás kínálója számára minden információ evidens, így a honlap fejlesztése során érdemes “friss szemeknek” is látni a weboldalt, vagyis olyanoknak megmutatni, akik egyáltalán nem ismerik a kínálatot, viszont érdekelheti őket. Rendkívül hasznos visszajelzések születnek az ilyen jellegű tesztelésből.

Kapcsolódó cikkek