A céljainknak megfelelő WordPress tárhely kiválasztását követően össze kell kötnünk a webtárhelyet (legalább) egy domain névvel ahhoz, hogy weboldalt hozhassunk létre. Ehhez először be kell fizetnünk a tárhely díját. A Rackhost felhasználói fiókunkba belépve a Webtárhelyek menüpont alatt találhatjuk tárhelyszolgáltatásainkat és a Beállítás gomb megnyomását követően van lehetőségünk bizonyos beállításokat végrehajtani, úgy mint többek között a domain hozzáadása.

A Domain fül alatt van lehetőség új domaineket hozzáadni a WordPress tárhelyhez, mégpedig a Domain hozzáadása gomb megnyomásával. Továbbá ezen a kezelőfelületen láthatja azt is, hogy a meglévő tárhelyekhez hány domain van hozzárendelve, valamint a domain rekordjainál beállítani szükséges IP címet is itt találja.


Egyrészt lehetősége van a Rackhost rendszerében regisztrált domaint hozzáadni tárhelyéhez. Ehhez a legördülő menüből válassza ki a hozzáadni kívánt domain nevet. Másrészt egy másik regisztrátornál kezelt domain név hozzáadását is megteheti, mégpedig úgy, hogy beírja a keresőmezőbe az adott nevet. A PHP verzió beállítására is itt nyílik mód, melyre akkor lehet szükség, ha olyan programot szeretne futtatni a WordPress tárhelyen, amely igényli egy bizonyos verzió meglétét.