« Vissza

SFTP használata

AlapokWebtárhely

Fontos! WordPress tárhelyeink esetében FTP és SSH felhasználó létrehozására kényelmi és biztonsági okok miatt nincs lehetőség. Ha szükséges bármilyen fájlművelet, a File Manager bővítmény segítségével végezhető el.

Az FTP protokoll alapvetően a fájlok átvitelére és mozgatására lett létrehozva először még 1971-ben, viszont ekkor még nagyon más volt az informatika és az idők során sok olyan változás történt, ami miatt az FTP nem feltétlenül felel meg minden szempontból a mai kor követelményeinek.

Ha stabilabb és biztonságosabb kapcsolatot szeretnénk, akkor érdemesebb az SFTP (SSH File Transfer Protocoll) kapcsolatot választanunk. Ehhez a Rackhost rendszerében annyit kell tennünk, hogy sima FTP felhasználó helyett SFTP felhasználót hozunk létre.

Ha az FTP kliensünk automatikusan nem ismerné fel, hogy SFTP-t használunk, akkor a portszámot át kell írnunk 21-ről 22-re. Amit fontos megjegyeznünk, hogy a csatlakozáskor a felhasználónk könyvtárában fogunk kezdeni, viszont a webes tartalomnak mindig a /web/{a mi domainünk} mappában kell lennie, hogy az látható legyen az interneten.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek