« Vissza

Hogyan tudom feltenni a honlapomat a szerverre?

AlapokWebtárhely

Webtárhelycsomagjaink

Miután létrehoztuk a saját honlapunkat, következő lépésként fel kell töltenünk a honlap fájljait a számítógépünkről egy szerverre, annak érdekében, hogy azok más felhasználók számára is láthatóvá váljanak. Ehhez a művelethez általában egy FTP kliensnek nevezett speciális programot kell használni.

FTP használata

Az FTP kliens egy olyan program, amely összeköttetést hoz létre a lokális merevlemez és a szerver között, ezzel téve lehetővé a fájlok átcsoportosítását. Ez a folyamat nagyon hasonlít ahhoz, amikor a merevlemezről egy külső adathordozóra másolunk át fájlokat.
Az FTP kliens használatához a következőket kell tudnunk:

  • Az FTP host nevét. Ezt könnyedén megtudhatjuk a hoszting szolgáltatónktól.
  • Az FTP felhasználó nevet. Ezt gyakran saját magunk választhatjuk ki, amikor leszerződünk a hoszting szolgáltatóval, de megeshet az is, hogy már készen kapunk egyet a szerződéskötés után.
  • Az FTP-hez való hozzáférést lehetővé tevő jelszó. Ezt saját magunk választhatjuk meg.

Vannak természetesen más alternatívák is. Alternatívák lehetnek az olyan software-ek, amiknek a segítségével létrehozhatjuk a honlapunkat (például a Microsoft Frontpage). Ezek a programok lehetővé teszik, hogy honlapunkat FTP kliens használata nélkül töltsük fel a szerverre. Ebben az esetben is meg kell adni a fentebb már említett adatokat, és miután ez megtörtént, a honlapunk automatikusan felkerül a szerverre.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek