« Vissza

Szerverbérlés

AlapokSzerver

Szerver hoszting csomagjaink

A szerverbérlés olyan hardware erőforrások távolról történő fenntartását és menedzsmentjét jelenti, amelyek egy adott szervezet szolgálatába vannak állítva. A bérléshez tartozó havidíj megfizetésével a cégek mentesülnek a felszerelés karbantartásával és frissítésével járó kellemetlenségek alól, és emellett szert tesznek egy teljes értékű IT infrastruktúrára is, annak minden előnyével együtt.

A legtöbb cég és kkv nem engedheti meg magának egy saját szerverpark felállítását, és az azt felügyelő szakképzett személyzet fenntartását. Első pillantásra egyszerű, és éppen ezért kívánatos dolognak tűnhet egy saját szerver felállítása, de a kicsinek induló beruházás rövid idő alatt eszkalálódhat. A hardware-en és a szakképzett személyzeten kívül biztosítani kell a megfelelő redundanciát is annak érdekében, hogy soha ne vesszenek el a tárolt adatok, és emellett a biztonságról is gondoskodni kell.

A szerverek bérbeadásával foglalkozó cégek lehetővé teszik a vállalkozásoknak, hogy ne kelljen a szerverek fenntartásával bajlódniuk és nem kell a működés közben felmerülő problémákkal sem vesztegetniük az idejüket. A bérbeadó biztosítani fogja, hogy a szerverek folyamatosan működjenek és mindenben megfeleljenek az ügyfelek igényeinek.

Magasabb fokú adatvédelem

A szerverbérlés mellett talán az a legnyomósabb érv, hogy garantálja a cég adatainak védelmét. Minden szervezetnél tipikusan felmerülő probléma az, hogy hogyan lehet biztonságban tudni az adatokat, és hogy mindenről készüljön biztonsági mentés is. Ezt a problémát könnyedén tudják orvosolni a szerverek bérbeadásával foglalkozó szolgáltatók, mivel a szerverparkjaik védett adatközpontokban találhatók, amivel képesek biztosítani a szerverek fizikai védelmét, a software-es védelmet pedig a több tűzfalból álló védelmi vonal adja. Az adatközpontokban, a redundáns adatkezelésnek köszönhetően, attól sem kell tartani, hogy elvesznének a felhalmozódott információk, mivel az adatokat egyszerre több helyen is tárolják, így kivédve az esetleges hardware problémákat.

A fentiek alapján elmondható, hogy egy szerverek bérbeadásával foglalkozó cég sokkal kifinomultabb biztonsági metódusokat tud érvényesíteni, mint amilyet egy átlagos vállalkozás a saját erejéből remélhetne.

Szerver hoszting vagy szerverbérlés érdekli?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő szolgáltatást!

Megnézem a lehetőségeket

Kapcsolódó cikkek