« Vissza

WordPress weboldal előnyei

Wordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

A saját fejlesztésű weboldal költségei meglehetősen magasak, a kezdő vállalkozások vagy kkv-k gyakran más megoldás után néznek. Amennyiben úgy döntünk, hogy weboldalunkat tartalomkezelő rendszer segítségével hozzuk létre, akkor a WordPress az egyik legjobb megoldás. Mutatjuk is az előnyeit!

A WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú szoftver, a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer. 2003-ban indult főként blogok számára, de ma már mindenféle típusú weboldal elkészítésére kiváló alternatívát jelent.

A WordPress saját kutatásai szerint a világ weboldalainak több, mint 30%-a WordPress alapú, a tartalomkezelővel készült honlapoknak pedig közel 60%-a WordPress-t használ. Miért?

Közösség

Egy önkéntesekből álló közösség szerkeszti (nyílt forráskód), akik az igényeknek megfelelően újabb és újabb javításokat eszközölnek. 

A töretlen népszerűség egyik oka, hogy az összetartó közösség segíti is egymást világszerte. Senki sincs magára hagyva a WordPress oldalával és felmerülő kérdéseivel, problémáival. Számos fórum létezik, ahol segítik egymást a tagok. Többek között magyar nyelven is találunk ilyet.

Sőt, tovább segíti a munkánkat a WordCamp, mely egy meetup és konferencia sorozat. A helyi WordPress közösségek szervezésében már 6 kontinens 65 országában tartottak több száz meetupot. Ilyen közösségi támogatás mellett nem véletlen a WordPress töretlen térnyerése.

Számtalan lehetőség

Akik a WordPress mellett döntenek, több, mint 50 000 plugin és több, mint 6 000 téma közül választhatnak. Ezek között találhatunk ingyeneseket és fizetőseket is, de a költségek nem előfizetéses alapon működnek, csupán egyszeri költségként merülnek fel.

Még a nyelvi korlátok sem jelenthetnek akadályt, hiszen 68 nyelvre van lefordítva és még sok folyamatban van.

Könnyű használat

A telepítés pár perc alatt lezajlik, több szolgáltatónál, köztük a Rackhostnál egy kattintással elvégezhetjük a WordPress tárhely csomagok esetén. A telepítés után pedig sablonok segítségével szabadon szerkeszthetjük weboldalunkat a felhasználóbarát felületen.

Kedvező ár

Maga a WordPress használat ingyenes, csak akkor kell fizetni, ha olyan témát vagy bővítményt szeretnénk használni, amelyet csak egy bizonyos összeg ellenében tölthetünk le, viszont ez is csak egy egyszeri díj. A domain és a webtárhely fenntartásán túl akár ingyen is üzemeltethetjük a weboldalunkat, a weboldalépítő rendszerekkel ellentétben, ahol bizonyos funkciókért cserébe havidíjat kell fizetnünk.

Biztonságos

Az önkéntes fejlesztőknek köszönhetően általában még azelőtt javítják a felmerülő problémákat, mielőtt használatba vennénk az adott bővítményt. Továbbá a rendszeres frissítéssel és megfelelő pluginek használatával még biztonságosabbá tehetjük az oldalunkat.

Keresőbarát

Egyszerű felépítésének köszönhetően segíti munkánkat és a keresőoptimalizálást. Például a meta leírások egyszerű beállítási vagy fotók optimalizálási lehetőségeivel könnyedén előrébb kerülhetünk a keresőben. Nem beszélve a mobilos használhatóságról, vagy a honlap sebességéről. Különféle pluginek letöltésével pedig még tovább folytathatjuk a keresőoptimalizálást.

Ha sikerült dönteni, a WordPress tárhely szolgáltatás segítségével nem csak a weboldalhoz szükséges webtárhelyet kapja meg, de egy gombnyomással telepítheti és használatba is veheti a WordPress-t.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek