« Vissza

Játék és TS szerver rekordbeállítások

DomainVPSSzerver

A számítási kapacitás fejlődésével és a virtuális szerverek elterjedésével egyre elérhetőbb a nagyközönség számára a saját TS vagy akár játékszerver üzemeltetése. Ilyen lehet egy barátokkal megosztott MineCraft, CS:GO, GTA szerver, vagy újabban Valheim szerver. Számos különböző játékról lehet szó, amely beállításai igencsak eltérhetnek egymástól, de egy paraméter szinte minden esetben állandó: SRV rekord szükséges a megfelelő működéshez.

Az SRV rekord arra jó, hogy egy adott szolgáltatást egy bizonyos porthoz rendeljünk egy cél domainhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elegendő egy domain nevet megosztanunk játékostársainkkal nem kell különböző portokkal bajlódnunk.

Az SRV rekord beállításhoz a következő paraméterekre van szükségünk:

  • Szolgáltatás neve: ez jelöli meg, hogy milyen szolgáltatásról lesz szó, jellemzően megegyezik a játék vagy szolgáltatás nevével, illetve előtte egy alsó vonással pl.: _minecraft
  • Protokollnév: ez jelöli, hogy a számítógépek közti kommunikáció milyen protokollon keresztül történik. Jellemzően TCP vagy UDP, és mindig alsó vonással kezdődik, pl.: _tcp
  • TTL: frissítési gyakoriság érték, a legjobb ha marad az alapértelmezett 3600
  • Prioritás: technikai paraméter, ha nincs külön meghatározva, akkor az alapértelmezett 1 érték maradhat
  • Súly: technikai paraméter, ha nincs külön meghatározva, akkor az alapértelmezett 0 érték maradhat
  • Port: ez mindig a szerverünktől függ, jellemzően egy öt számjegyből álló szám
  • Cél: a domain vagy aldomain, aminek az A rekordja a szerverünk IP címére mutat. Ha csak az IP címet tudjunk akkor vegyünk fel hozzá egy A rekordot.

A DNS zóna szerkesztőben hasonlóan kell kinéznie a rekordunknak:

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek