« Vissza

Videók beágyazása

Weboldalkészítés

A weboldalakon történő videómegosztás az egyik legegyszerűbb módja az érdeklődés felkeltésének egy honlap esetében. Ez a gombamód szaporodó videómegosztó oldalak bármelyikének segítségével könnyedén elvégezhető. Ez esetben nincs más teendő, mint egy szimpatikus megosztónál regisztrálni, és néhány egyszerű lépésben feltölteni a weboldalra szánt videót, amely ezt követően könnyedén beágyazható lesz a weboldalba, vagy megosztható más közösségi oldalakon. A következőkben a YouTube-on keresztül történő videó-feltöltés lépései kerülnek bemutatásra, de a többi oldalnál is hasonlóképpen kell eljárni.

  1. Először is hozzon létre egy Google-YouTube fiókot!
  2. A regisztráció után beléphet újonnan létrehozott fiókjába, majd a keresősáv mellett található feltöltés/upload gombbal töltheti fel videóját a megosztóra.
  3. A feltöltés az internet sebességétől függően egy kis időt vehet igénybe, amit arra fordíthat, hogy kitalálja a videó címét, leírását. Találjon ki megfelelő tag-eket is (rövid, a videóra utaló kulcsszavak), amelyekkel könnyebben találhatnak rá az ön videójára!
  4. Ha a feltöltés befejeződött, nyissa meg a videót, és az alul található megosztási, illetve beágyazási kóddal elhelyezheti a feltöltött videót a honlapján!

A vállalatról, vállalati eseményekről szóló videók, sokkal érdekesebbé, egyedibbé tehetnek egy weboldalt, azonban érdemes odafigyelni arra is, hogy a beágyazott videó illeszkedjen a vállalat és a weboldal stílusához. Egy hagyományos, komor, tömör, csak a legszükségesebb információk feltüntetésére használt weboldalra, ne kerüljön ki viccesnek szánt videó. Fordított helyzetben, egy könnyedebb, személyesebb hangvételű oldalon, ajánlott a lazább, humorosabb videó elhelyezése. A videómegosztón keresztül a videó a későbbiekben könnyedén megosztható lehet más közösségi oldalakon is.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, egy ötletes, nem túl hosszú, de a vállalathoz és a weboldalhoz tökéletesen illeszkedő videóval, rengeteg kattintást és megosztást lehet szerezni, ami hosszú távon a vállalat ismertségének növekedéséhez vezet.

Kapcsolódó cikkek