« Vissza

Ha honlapot kezel, mentse el a linket: ezzel bármi konvertálható bármivé!

Weboldalkészítés

Nem támogatott formátum! – írja ki a honlapot kezelők legbosszantóbb hibaüzenete. Bármikor előfordulhat, hogy konvertálni kell egy fájlt, mi pedig minden ilyen esetben egyetlen oldal használatát javasoljuk. Az internet egyik legbiztosabb pontjaként működő szolgáltatáson lehetetlen kifogni. JPG-ből PNG? MP4-ből MKV? CSV-ből XLS? WAV-ból MP3? Bármi megoldható, ehhez csak a CloudConvert kell!

A CloudConvert nemcsak ígéri, hogy minden ismert fájltípust egy másikba tud konvertálni, de ezt megbízhatóan és gyorsan teszi. Ezt már lassan egy évtizede el lehet mondani az oldalról, pedig ingyenes. Több mint 200 féle dokumentum-, e-könyv-, kép-, videó-, audió-, betűkészlet-, táblázat-, archiváló és prezenációs fájltípust kezel.

További előnye az egyszerű használat: az oldal tetején máris kiválaszthatjuk, milyen fájlformátumból milyet szeretnénk készíteni, majd a “Select File” feliratra kattintva feltölthetjük a konvertálni kívánt anyagot. Nem csak a számítógépünk tárhelyéről tudjuk kiválasztani a fájlt, URL alapján is működik a feltöltés, illetve Google Drive-, Dropbox- és OneDrive-fiókunkban is könnyedén válogathatunk. Ha az említett felhőszolgáltatások egyikét választjuk, akkor kérhetjük, hogy egyenesen oda mentse majd a konvertált fájlokat.

Feltöltés után megjelenik a fájlok listája, a csavarhúzó ikonra kattintva pedig a konvertálás részletes beállításait is megadhatjuk – a lehetőségek természetesen formátumonként változóak. Ha minden rendben, akkor a “Convert” feliratra kattintva indulhat is a konvertálás, a folyamat végén pedig megjelenik a “Download” opció, erre kattintva letölthető a megfelelő formátumra konvertált fájl.

Az ingyenes használathoz még reklámokat sem kell megtűrni a minimalista, könnyen kezelhető és átlátható oldalon. A fizetség nélküli konvertálás egyetlen korlátja, hogy naponta csak 25 fájl alakítható át, ami bőven elegendő az átlagos felhasználóknak. 

Ennél nagyobb igény esetén két fizetési lehetőségünk is van. Ha egy alkalommal konvertálnánk sokat, akkor érdemes a “Packages” opciót választani, ahol megadhatjuk, hogy nagyjából mennyi időre lehet szükség minden fájl konvertálására, és ehhez állapít meg egy összeget az oldal. Rendszeres konvertálás esetén havi konvertálási időt adhatunk meg, és így tudjuk meg, mennyi lesz a havidíj.

Kiegészítő szolgáltatásként megjelent az oldalon a szintén hasznos tömörítés lehetősége, így a túl nagy méretű PDF, PNG és JPG fájlok kicsinyíthetők. Honlapok teljes oldalai is menthetők PDF-ben, vagy képernyőképként PNG-ben és JPG-ben.

Kapcsolódó cikkek