« Vissza

Dreamweaver webdizájn

Weboldalkészítés

Az Adobe 1997-ben dobta piacra a Dreamweavert, ami folyamatos fejlődésének köszönhetően, mára a piacvezető web dizájn programok szűk körébe tartozik.

A Dreamweaverrel nem fog problémát okozni sem a honlapnak a megtervezése és fejlesztése, sem pedig a fenntartása. Az előbb említettek mellett népszerűségének legfőbb oka az, hogy használata különösen egyszerű, mivel nem szükséges hozzá semmilyen HTML kódolási háttértudás.

Azoknak, akik nem tanultak kódolást, a HTML könnyen kínainak tűnhet, de a Dreamweaver lehetővé teszi, hogy pár kattintással pont olyanná tegyük az oldalt, mint amilyennek elképzeltük. A tapasztaltabb felhasználók természetesen ki tudják használni a Dreamweaver haladói funkcióit is, viszont a laikusok számára nyújtja a legtöbbet, hiszen rengeteg időt tudnak megspórolni a programmal.

A Dreamweaver azt is lehetővé teszi, hogy minden probléma nélkül tudjuk kezelni fájljainkat. A honlap különböző oldalai, az azokon végrehajtott változtatások és frissítések mind rendezett formában rögzülnek, köszönhetően a program beépített szinkronizációs funkciójának. Még egy olyan dolog, ami a kezdők segítségére lehet.

Azoknak, akik gyorsan szeretnének dolgozni és nincs idejük pepecselni a honlappal, a Dreamweaver sablonok széles skáláját kínálja. Mivel elenyésző mennyiségű korlátozással rendelkezik a program, ezért némi alapvető tudással és rátermettséggel a sablonokból is egyedi, személyes igényeknek megfelelő honlap alakítható ki elég gyorsan és mindenféle nehézség nélkül. A Dreamweaver azt is megengedi, hogy minden egyes lépés után megnézhessük előnézetben, hogy hogyan nézne ki az oldal, ha az lenne a végleges verziója, így elkerülhetjük azt, hogy egyszerre több dolgon kelljen változtatni, ha nem vagyunk elégedettek a kinézettel.

A Dreamweaver azonban nem kizárólag azoknak készült, akik csak most ismerkednek a web dizájnnal, hanem arra is alkalmas, hogy a tapasztaltabb felhasználók is megtalálják számításaikat. Ha valaki dinamikus oldalt szeretne létrehozni ColdFusion, PHP, ASP, CSS, XML, XSLT használatával, akkor a Dreamweaver segítségével ennek nem lesz semmi akadálya. Emellett a Dreamweaver olyan népszerű funkció- és tartalomkezelő rendszerekkel is kiválóan tud együttműködni, mint a WordPress, Drupal és a Joomla.

Összességében elmondható, hogy az Adobe Dreamweaver nevű programja manapság az egyik legelismertebb webdizájn eszköz a piacon. Ha valaki úgy gondolja, hogy megérett az idő honlapjának fejlesztésére és korszerűsítésére, akkor mindenképpen megéri egy pillantást vetni a Dreamweaverre.

Kapcsolódó cikkek