« Vissza

E-mail átirányítás beállítása a Rackhost rendszerében

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

E-mail átirányítás beállításához a Rackhost rendszerében válasszuk ki azt az e-mail domaint (pl. pelda.hu) az Emailek menüpont alatt, ahonnan létre szeretnénk hozni az átirányítást! Ezt követően kattintsunk a Részletek, majd a Beállítások fülre! Ha mindent jól csináltunk a következő képernyőképet kell kapnunk (1. ábra):

Postafiókok
1. ábra

Ezen az oldalon a kiválasztott e-mail domainhez tartozó címeket láthatjuk. Ahhoz, hogy továbblépjünk az átirányítás létrehozásához, válasszuk ki a felső menüsorból a Postafiók átirányítás menüpontot, így eljutunk a 2. ábrához.

Postafiók átirányítás lista
2. ábra

A Postafiók átirányítás menüpont szolgál arra, hogy nyomon kövessük és töröljük a korábban létrehozott átirányításokat, valamint újakat hozzunk létre. Kattintsunk a pirossal jelölt Új postafiók átirányítás gombra, majd kövessük az utasításokat!

A felugró ablak első sorában tudjuk megadni azt, hogy honnan kerüljön a levél továbbításra, másodikban pedig a cél postafiókot. A kiinduló postafiók csak a kiválasztott domain alá tartozó e-mail cím lehet, azonban ez lehet egy virtuális e-mail cím is, amely nem rendelkezik postafiókkal. Az ablak második sorában megadott cél postafiók tetszőlegesen megadható e-mail cím lehet. Amennyiben több email címre is szeretnénk továbbítani az emaileket, úgy soronként egy email cím beírásával tudjuk ezt felvinni a cél postafiók mezőbe. Amennyiben szeretnénk, hogy a kiinduló postafiókban maradjon egy másolat, úgy pipáljuk ki az erre szolgáló mezőt! Ha megadtuk a kívánt átirányítást kattintsunk a Létrehozás gombra!

Ha sikeres volt az átirányítás létrehozása, akkor a Postafiók átirányítás oldalon zöld sávban kapunk egy Sikeresen mentve üzenetet, valamint a listában megjelenik az új átirányítás. Itt nyomon követhetjük a korábban létrehozott átirányításokat is, azok kiinduló és cél postafiók adataival. A Rackhost rendszerében végtelen számú átirányítás létrehozható, valamint egy kiinduló címhez több célt is felvehetünk és egy célhoz is tartozhat több kiinduló cím is. Átirányítás törléséhez válasszuk az átirányítás sorában található Törlés feliratot, majd kattintsunk az Ok gombra!

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek