« Vissza

Mire figyeljünk a .rs domain végződés regisztrációja során?

AlapokDomain

Áttekintés

Napjainkban egyre gyakoribb, hogy a cégek határon átnyúló tevékenységük miatt szükségessé válik, hogy az őket bemutató, az ő termékeiket forgalmazó honlapot lefordítsák és publikálják az érintett célország nyelvére és ehhez olyan domain végződést válasszanak, ami reprezentálja a nációt. Általánosságban elmondható, hogy a külföldi domainek regisztrációjakor/átregisztrációjakor az ügyfelek kapnak egy verifikációs emailt arra az email címre, amelyet a domain tulajdonosi adatainál megadtak.

Verifikációs levél

Ezen üzenet és verifikációs link általában angol nyelven mindig csatolva van a levélhez, illetve gyakori, hogy az adott ország anyanyelvén is kiküldésre kerül. Ez így van a szerb végződésű domainek esetében is és nagyon fontos, hogy ezek hivatalos emailek, továbbá a szerb központi regisztrátor küldi ki őket.  Az adminisztratív kapcsolattartónál megadott email címre is kapnak emlékeztető levelet (ami lehet ugyanaz, mint a tulajdonosi email cím), melynek tartalma a domainre vonatkozó adatokkal kapcsolatos és igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a megerősítés elmulasztása esetén a domain nem lesz használható, és hogy milyen időpontig kell végrehajtani a műveletet. Ahogyan azt a levél is jelzi, a domain használhatósága valóban korlátozottá válik verifikáció hiányában, ami azt jelenti, hogy nem fog tudni betöltődni a weboldalon tartalom, illetve a levelezés lebonyolítása is akadályba ütközik. 

Konklúzió

Összességében tehát, ha .rs végződésű domaint kíván bejegyezni, és érkezik a postafiókjába levél, amely nem magyarul íródott és a domainnel kapcsolatos információk szerepelnek benne, akkor az megnyitható és a benne lévő linkre is rákattinthat. Figyelem: természetesen ettől függetlenül adathalász és káros tartalmú levelek is kerülhetnek kiküldésre, így azért érdemes óvatosnak lenni. Ha nem biztos abban, hogy a levél ártó szándékú vagy sem, lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálatunkkal és segítünk!

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek