« Vissza

.hu domain átregisztrációja másik regisztrátortól

AlapokDomain

Előfordul, hogy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi regisztrátorunkkal, vagy a domainjeinket és webtárhelyeinket a könnyebb kezelés érdekében egy szolgáltatónál szeretnénk tudni, sőt az is lehet, hogy kedvezőbb domain fenntartási díjat kapunk, ha az összes domainünket egy helyen kezeljük. Ezekre az esetekre jó megoldás lehet a domain átregisztráció.

Mutatjuk, hogyan lehet egy .hu domaint átregisztrálni egy másik regisztrátortól a Rackhosthoz.

A .hu domainek átregisztrációját a weboldalunkon található domain keresővel lehet elindítani.

A kívánt domain beírása után a rendszer felajánlja a domain átregisztráció lehetőségét. Egyszerre akár több név is kosárba tehető.

A kiválasztás után a kosár tartalmát a Kosár gombbal lehet megtekinteni, majd a Tovább gombbal a számlázási adatok megadása következik, itt kiválasztható már meglévő számlázási profil vagy megadható új is.

A megrendelés befejező lépése az ellenőrzés és a szabályzat megtekintése. A Megrendel gomb megnyomását követően a Tennivalók között jelzi a rendszer az átregisztrációval kapcsolatos teendőket.

1. Tulajdonosi adatok megadása:

Első lépésként meg kell adni a domain tulajdonosi és adminisztratív kapcsolattartói adatait, szintén használható új vagy már meglévő is.

Fontos, hogy a jelenlegi tulajdonos személy vagy szervezet kerüljön megadásra. Új adat is megadható, de ez esetben tulajdonosváltásnak minősül a folyamat.

2. Névszerverek beállítása:

A legtöbb esetben itt nem szükséges módosítani az előre beállított Rackhost névszervereken. Amennyiben saját vagy más szolgáltató névszervereit szeretné használni, itt tudja megadni azokat.

3. Megrendelőlap le- és feltöltése:

A .hu domainek átregisztrációjához szükséges egy kitöltött, aláírt megrendelőlap, mellyel megbízza cégünket a domain átregisztrálásával és további fenntartásával. A megrendelőlapot rendszerünk előkészíti a megadott adatok alapján, Önnek csak le kell töltenie, kinyomtatnia és aláírnia (2 tanúval).

Ezután ugyanitt tudja a lefotózott vagy bescannelt megrendelőlapot visszatölteni a rendszerünkbe.

4. Befizetés:

Az átregisztráció a befizetés után indul, kollégáink ellenőrzik a beküldött megrendelőlapot és visszajeleznek, ha esetleg valami nem megfelelő vagy hiányos. Ha minden rendben van, akkor 1-2 munkanapon belül átkerül a Rackhost kezelésébe a domain és a mi felületünkön keresztül fogja tudni kezelni a továbbiakban.

Átregisztráció kiesés nélkül

Fontos tudni, hogy lehetőség van a kiesés nélküli átregisztrációra, így az alábbi lépéseket javasoljuk:
  • Nyissa meg a jelenlegi névszerver szolgáltatónál kezelt DNS zónát, és másolja ki a jelenleg aktív rekordokat
  • Nyissa meg a Rackhost felületén a DNS zónák menüpontot, majd hozza létre pontosan ugyanazokat a rekordokat, végül az oldal tetején megjelenő “Módosítások véglegesítése” gombbal erősítse ezt meg.
  • A jelenlegi regisztrátornál állítsa át a domainhez használni kívánt névszervereket a Rackhost névszervereire, melyek az alábbiak:

ns1.dns24.hu
ns2.dns24.hu
ns3.dns24.hu
ns4.dns24.hu

  • A névszerverek módosítása néhány órán belül, de globálisan is legfeljebb 24 órán belül frissül minden szolgáltatónál. Ezt követően, ha a domain átregisztrációja lezajlik, úgy továbbra is ugyanazok a DNS rekordok lesznek érvényben, így kiesés nélkül használhatja tovább domain nevét.

Milyen előnyökkel járhat a domain átregisztráció?

Amennyiben van webtárhelye, üzleti email szolgáltatása vagy más domainje a Rackhostnál, akkor jó döntés az összes többi domain nevet is átregisztrálni, hiszen sokkal egyszerűbb a kezelés és a beállítások, ha egy helyen van minden szolgáltatás.

Valamint a Rackhostnál kedvezményt kaphat a domain hosszabbítás éves díjából már 10 domain névtől. A mennyiségi kedvezményeket tartalmazó árlistánkat weboldalunkon tekintheti meg.

A domainek átregisztrációját egyszerűen elvégezheti. Azonnal kezdheti is a folyamatot a cikk elején találhatő domain kereső segtségével. Nagyobb mennyiségű domain átregisztrációja esetén keresse ügyfélszolgálatunkat!

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek