A .hu domainek átregisztrációját a weboldalunkon található domain keresővel lehet elindítani.

A kívánt domain beírása után a rendszer felajánlja a domain átregisztráció lehetőségét, egyszerre akár több is kosárba tehető.

A kiválasztás után a kosár tartalmát a Kosár gombbal lehet megtekinteni, majd a Tovább gombbal a számlázási adatok megadása következik, itt kiválasztható már meglévő számlázási profil vagy megadható új is.

A megrendelés befejező lépése az ellenőrzés és a szabályzat megtekintése, a megrendel gomb megnyomását követően a Tennivalók között jelzi a rendszer az átregisztrációval kapcsolatos teendőket.

1. Tulajdonosi adatok megadása: első lépésként meg kell adni a domain tulajdonosi és adminisztratív kapcsolattartói adatait, szintén használható új vagy már meglévő is.

Fontos, hogy a jelenlegi tulajdonos személy vagy szervezet kerüljön megadásra. Új adat is megadható, de ez esetben tulajdonosváltásnak minősül a folyamat.

2. Névszerverek beállítása: A legtöbb esetben itt nem szükséges módosítani az előre beállított Rackhost névszervereken. Amennyiben saját vagy más szolgáltató névszervereit szeretné használni, itt tudja megadni azokat.

3. Megrendelőlap le- és feltöltése: A .hu domainek átregisztrációjához szükséges egy kitöltött, aláírt megrendelőlap, mellyel megbízza cégünket a domain átregisztrálásával és további fenntartásával. A megrendelőlapot rendszerünk előkészíti a megadott adatok alapján, Önnek csak le kell töltenie, kinyomtatnia és aláírnia (2 tanúval).

Ezután ugyanitt tudja a lefotózott vagy bescannelt megrendelőlapot visszatölteni a rendszerünkbe.

4. Befizetés: Az átregisztráció a befizetés után indul, kollégáink ellenőrzik a beküldött megrendelőlapot és visszajeleznek, ha esetleg valami nem megfelelő vagy hiányos. Ha minden rendben van, akkor 1-2 munkanapon belül átkerül a Rackhost kezelésébe a domain és a mi felületünkön keresztül fogja tudni kezelni a továbbiakban.