« Vissza

Domain hozzárendelése Blogspot-hoz

AlapokDomainOnline marketing

Amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy a domainünket a böngésző címsorába beírva a blogspot-nál szerkesztett oldalunkat érhessük el, akkor a következő lépéseket kell elvégezzük:

A Blogger admin felületén navigáljunk a Beállítások, majd az Alap menüpontokra, ahol kattintsunk a „+Külső URL cím beállítása a blogodhoz” linkre. A megjelenő „külső féltől származó domain beállításai” mezőbe írjuk be a domainünk www.-s változatát (pl.: www.azenblogom.hu).

Ha ezzel megvagyunk, akkor kattintsunk a Mentés gombra. Ekkor egy hibaüzenet jelenik majd meg, miszerint nem sikerült a domain ellenőrzése. A megjelenő szövegben keressük meg a „Ha nem tudod megadni a második CNAME rekordot a dv.googlehosted.com webhelyen, ide kattintva egy TXT rekord megadásával a Google Search Console webhelyen is igazolhatod a domain tulajdonjogát.” mondatot, majd az „ide” szó alatt található linket nyissuk meg egy új lapon.

A megnyíló oldalon a Válassza ki a domainregisztrátorát vagy szolgáltatóját legördülő listából válasszuk ki az Egyéb opciót. Ekkor meg fog jelenni a TXT rekord, amit fel kell vennünk a domain DNS zónájába.

Másoljuk ki a „google-site-verification=„-vel kezdődő rekord értékét, majd egy új lapon nyissuk meg a rackhost.hu oldalát. Jelentkezzünk be az email címünkkel és a jelszavunkkal, majd a felhasználói fiókban, a baloldali menük közül válasszuk ki a DNS zónák menüpontot, ahol kattintsunk a domain sorában a Rekordok szerkesztése gombra.

A domain DNS zónájában vegyük fel a következő rekordokat:

Hosztnév Típus IP vagy Hosztnév
<üres> A 216.239.32.21
<üres> A 216.239.34.21
<üres> A 216.239.36.21
<üres> A 216.239.38.21
<üres> TXT google-site-verification=… (Google oldaláról kimásolt szöveg)
www CNAME ghs.google.com

Ügyeljünk rá, hogy csak ez a 6 db rekord legyen felvéve a rekordoknál. Miután jóváhagytuk a rekordokat a Módosítások véglegesítése gombbal, az új beállítások 1 óra elteltével fognak érvénybe lépni.

Amikor eltelt az 1 óra, akkor menjünk vissza a Google verifikációs oldalára és kattintsunk az Ellenőrzés gombra. Ekkor egy üzenetet kell, hogy kapjunk, miszerint „Gratulálunk, a domain tulajdonjogát sikeresen bizonyítottad”.

Most menjünk vissza a Blogger admin felületére, majd a Beállítások > Alap menüpontban, a korábban hozzáadott átirányításnál kattintsunk a Szerkesztés gombra. Itt pipáljuk be az „A(z)” azenblogom.hu domain átirányítása a(z) www.azenblogom.hu domainre.” opciót.

Végül pedig kattintsunk a Mentés gombra.

Ha mindent jól csináltunk, akkor most már a www.-s és a www. nélküli domain nevünk alatt is a blogspot oldalunk jelenik meg.

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek