« Vissza

Domain átirányítása a Rackhost felületén

AlapokDomain

A Domain átirányítások menüpont a felhasználói fiókban található meg a Szolgáltatások alatt. Itt az Új domain átirányítás gombra kattintva lehet felvenni a kívánt átirányítást. Ahhoz, hogy működjön az átirányítás, érdemes ügyelni arra is, hogy az átirányítani kívánt domain rekordjai a 91.227.138.26-os IP címre mutassanak. Egy Domain átirányítás szolgáltatás korlátlan számú domain átirányítását tartalmazza egy éves díjért cserébe.

Az Új domain átirányításnál egyrészt ki kell választani a Kiinduló URL-nél található listából azt a domaint, amit át szeretnénk irányítani. A Cél URL-nél pedig azt állíthatjuk be, hogy hova legyen átirányítva a domain. Ha ez be van állítva, akkor csak rá kell kattintani a létrehozás gombra.

Új domain átirányítás
1. ábra

Lehetőség van még a Haladó beállítások konfigurálására is. Itt be lehet állítani, hogy az átirányítás végleges (301-es átirányítás), vagy pedig ideiglenes (302-es átirányítás) legyen. Az Útvonalnál be lehet állítani, hogy ha azt szeretnénk például, hogy egy aldoldalra legyen átirányítva a domain. A Paraméterek kipipálásával pedig lehet engedélyezni, hogy megmaradjanak a domainhez tartozó speciális paraméterek. Az aldomaineknél pedig azt lehet beállítani, hogy csak a www kerüljön átirányításra, az összes többi aldomain is, vagy éppen egyik sem.

Haladó domain átirányítás
2. ábra

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek