« Vissza

Domain átirányítása a Rackhost felületén

AlapokDomain

A Domain átirányítások menüpont a felhasználói fiókban található meg a Szolgáltatások alatt. Egy Domain átirányítás szolgáltatás korlátlan számú domain átirányítását tartalmazza egy éves díjért cserébe. Első lépésben a Szolgáltatás megrendelése zöld gombbal meg kell rendelni a szolgáltatást. A díj rendezését követően válik elérhetővé az előfizetés. Itt az Új domain átirányítás gombra kattintva lehet felvenni a kívánt átirányítást.

Az Új domain átirányításnál egyrészt ki kell választani a Kiinduló URL-nél található listából azt a domaint, amit át szeretnénk irányítani. A Cél URL-nél pedig azt állíthatjuk be, hogy hova legyen átirányítva a domain. Ha ez be van állítva, akkor csak rá kell kattintani a létrehozás gombra.

Új domain átirányítás
1. ábra

Lehetőség van még a Haladó beállítások konfigurálására is. Itt be lehet állítani, hogy az átirányítás végleges (301-es átirányítás), vagy pedig ideiglenes (302-es átirányítás) legyen. Az Útvonalnál be lehet állítani, hogy ha azt szeretnénk például, hogy egy aldoldalra legyen átirányítva a domain. A Paraméterek kipipálásával pedig lehet engedélyezni, hogy megmaradjanak a domainhez tartozó speciális paraméterek. Az aldomaineknél pedig azt lehet beállítani, hogy csak a www kerüljön átirányításra, az összes többi aldomain is, vagy éppen egyik sem.

Haladó domain átirányítás
2. ábra

Ahhoz, hogy működjön az átirányítás, érdemes ügyelni arra is, hogy az átirányítani kívánt domain rekordjai a 91.227.138.26-os IP címre mutassanak. Ezt a bal oldali DNS zónák menüben állíthatjuk be. Az érintett domain sorában található Rekordok szerkesztése gombra kattintva jutunk el a rekordokhoz. Itt a meglévő A rekordok a kis ceruza ikonnal szerkeszthetőek. Amennyiben még nincs A rekord megadva, az Új rekord gombbal tudunk felrögzíteni újat. Ügyeljünk arra, hogy két A rekordra lesz szükség (a hosztnévhez www-vel és www nélküli változatban is rögzítenünk kell a 91.227.138.26-os IP címet).

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek