« Vissza

Miért célszerű domaineket figyelni?

AlapokDomain elkapó

A Rackhost felhasználói fiókjában, a domain figyelő menüpontban lehetősége nyílik előre megadott kulcsszavakkal figyelést beállítani az összes adatbázisban szereplő .hu domainre.

A figyelő alapvetően két célt szolgál. A megadott kulcsszavak alapján kilistázza a rendszer a feltételes bejegyzés alatt álló, még nem véglegesített friss domaineket. Ezek alapján figyelheti a potenciális védjegyet vagy személynevet sértő domain igényléseket, hogy szükség esetén panaszt tehessen, ezzel meggátolva a véglegesítését.

A rendelkezésre álló felszabaduló domainek listájából pedig be tudja állítani az elkapást, így később esélye nyílik megszerezni az adott címet.

A használt domainek újraregisztrációja több szempontból is előnyös. A legfontosabb, hogy az egyre több regisztrált domain miatt egyre nehezebb rövid, tömör, nekünk megfelelő összetételű új domainnevet foglalni, a lejáróak között azonban tökéletes domaint is kifoghatunk. Fontos tényező a korábbi meglévő forgalom, a már kiépített SEO vagy backlinkek, ezekkel bővebben egy külön cikkünkben foglalkozunk.

A domain figyelő használata tehát több szempontból is hasznos. A beállítása semmibe sem kerül, néhány percet vesz mindössze igénybe és rendszerünk találat esetén értesítést is küld. Használatával megvédhetjük online jelenlétünket véletlen vagy akár szándékos támadástól, a domain elkapóval pedig minimális ráfordítással kincset érő domainnevekre csaphatunk le.

Szeretné kipróbálni domain elkapó szolgáltatásunkat?

Ehhez 2000 kreditet biztosítunk, mellyel az első elkapás ingyenes.

Kipróbálom

Kapcsolódó cikkek