« Vissza

Használt domain, nem rossz domain

AlapokDomain elkapó

Korábban már regisztrált domain újraregisztrációjával hatalmas előrelépéseket tehetünk a keresőoptimalizálás legnehezebben fejleszthető tényezőiben.

A használt domainek előnyei

Már nem elérhető kulcsszavak

A domain piac hatalmas forgalmat generál, a nekünk releváns kulcsszavakkal rendelkező domainek lehet mind foglaltak már. Lejáró domainek között könnyen találhatunk gyöngyszemeket, olyan szavakat, szóösszetételeket, melyekkel új domaint már nem tudnánk regisztrálni.

Backlinkek

A weboldalunkra mutató élő linkek száma fontos SEO szempont. A keresőoptimalizálásban az egyik legköltségesebb és legidőigényesebb folyamat az úgynevezett backlinkek számának és minőségének növelése. Használt domain esetén a korábbi SEO munkát tudjuk tovább építeni még akkor is, ha a készülő új oldal nem fedi teljesen a korábbi weboldal profilját.

Életkor

A domain életkora több szempontból is fontos tényező a keresőmotorok rangsorolásánál.
Spamelő vagy visszaélő domainek általában csak 1-2 évet élnek meg, nem ritkán még ennél is kevesebbet a blacklistek és más tiltások miatt.
Egy sok éve futó weboldallal nagyobb eséllyel foglalkozott aktívan üzemeltetője, a korábban jól rangsorolt oldal tehát jobb eséllyel kerül újra a találati listák elejére.

Forgalom

Egy népszerű, frissen lejárt domainnél a korábbi rendszeres látogatók forgalmát tudjuk hasznosítani. Az így generált forgalom még hetek után is jelentős lehet és jó eséllyel éppen a célcsoportunkat képviseli. Megfelelő tartalommal ezt a forgalmat megtarthatjuk és természetesen növelhetjük.
Új domainnél hónapokba, nem kis erőfeszítésbe és pénzbe telhet elérni egy népszerű használt domain forgalmát.

Használt domain ellenőrzése

Természetesen a fentebb sorolt előnyök nem igazak automatikusan minden felszabaduló domainre. Célszerű ellenőrizni a megvásárolni kívánt domain előéletét, amennyiben azon később aktív weboldalt szeretnénk futtatni. Erre remekül használható eszköz a Wayback machine, mellyel évekre visszamenőleg megtekinthetjük a domainen megjelenő tartalmat.

Mégis hogyan lehet ilyen lejárt domainekhez hozzájutni? A Rackhost domain elkapó szolgáltatásával.

Szeretné kipróbálni domain elkapó szolgáltatásunkat?

Ehhez 2000 kreditet biztosítunk, mellyel az első elkapás ingyenes.

Kipróbálom

Kapcsolódó cikkek