« Vissza

Hogyan védjem meg a márkanevem?

AlapokDomain elkapó

Amikor céget alapítunk, vagy létrehozunk egy márkát, azontúl, hogy szeretnénk minél ismertebbé és sikeresebbé tenni, természetesen minden áron meg is akarjuk védeni.

Tehetjük ezt többféle módon. Mivel az online jelenlét a mai világban már szinte elkerülhetetlen, első lépésként nem árt, ha lefoglaljuk a lehetséges online felületeket. Gondolunk itt például egy a cég/márka nevét viselő Facebook vagy Instagram profilra, esetleg YouTube csatornára.

Domain név

Valószínűleg honlapra is szükségünk lesz, így a domain nevet is érdemes lefoglalni minél előbb. Sőt akár több változatot is beregisztrálhatunk különböző végződésekkel, még mielőtt valaki a miénkhez hasonló nevet tervez használni.

Verseny

Igen nagy a harc a fogyasztók figyelméért, így előfordulhat, hogy egyik versenytársunk szeretne a mi nevünket kihasználva előnyre szert tenni, de az is lehet, hogy egy teljesen más ágazatbeli cég választ véletlenül a miénkkel megegyező vagy nagyon hasonló nevet. Mondanunk sem kell, hogy a mi szempontunkból egyik sem túl jó alternatíva. Mégis mit tehetünk ellene?

Domain figyelő

Lehetőség van saját magunk által megadott kulcsszavak alapján figyelni az újonnan regisztrált vagy lejáró domaineket egyaránt. Így emailes értesítést kaphatunk, ha valaki az általunk figyelt kulcsszavakat –akár márkanevünket– tartalmazó domain nevet jegyzett be, így még idejében tudjuk jelezni, ha nekünk több jogunk van az adott név birtoklására.

Továbbá előfordul, hogy a lejárat előtt álló domain nevek között is találunk ilyen számunkra értékeseket, amelyeket be tudunk állítani elkapásra, még mielőtt más csapna le rájuk.

Szeretné kipróbálni domain elkapó szolgáltatásunkat?

Ehhez 2000 kreditet biztosítunk, mellyel az első elkapás ingyenes.

Kipróbálom

Kapcsolódó cikkek