« Vissza

Domainek figyelése

AlapokDomain elkapó

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Mi az a felszabaduló domain?

A .hu domainek a lejárat után felmondási időszakban 30 napig majd törlés előtti parkolásban további 30 napig várakoznak, mely időszak alatt a domain használója meghosszabbíthatja a domain regisztrációját. Ezt követően viszont az új regisztráció lehetősége megnyílik mások előtt is. Időközben többen is megbízhatnak Regisztrátort, hogy ha végül bekövetkezik a domain törlése, akkor a törlést követően a Regisztrátor vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben. Mivel ilyen megbízást többen is adhatnak le, ezért a törléskor több nyilvántartásba vételi kérelem versenyezhet egymással.

Gyakran fordul elő, hogy egy teljesen új domain regisztrációja helyett érdemesebb egy már korábban regisztrált, majd lejárt domaint beregisztrálni.  Ennek több oka is lehet. A lejárt domain sok külső hivatkozással rendelkezhet köszönhetően a korábban rajta levő minőségi tartalomnak, de egyszerűen csak jobb is lehet a neve, mint az általunk frissen kitalált domainnek. Ezen felül, akkor is hasznos lehet a lejáró domainek figyelése, ha domain portfóliót építünk hasonló kulcsszavakat tartalmazó domainekből. Ezt a portfóliót fel lehet használni arra, hogy a saját, hasonló tematikájú oldalunkra átirányításokat vegyünk fel, de tovább is lehet értékesíteni az összegyűjtött domaineket.

Domain figyelő

A felhasználói fiókban van lehetőség arra, hogy előre megadott kulcsszavak alapján figyelje a rendszer a lejáró vagy éppen a frissen regisztrált domaineket és értesítést küldjön erről a fiókhoz tartozó e-mail címre. Ezt az opciót a bal oldali menüpontok között lehet megtalálni Domain figyelő néven. (1. ábra)

domain figyelő

  1. ábra

Itt az Új kulcsszó gombra kattintva lehet beállítani azokat a szavakat, ami alapján a rendszer ellenőrzi az új domain regisztrációkat és a lejáró domainek listáját. (2. ábra) A Hasonló találatok kipipálásával a rendszer a szó ragozott és ékezetes alakjait is figyelni fogja. Ha ez megtörtént, akkor a kulcsszó melletti nagyító ikonra kattintva lehet megnézni azokat a domaineket, amik a közeljövőben le fognak járni, illetve azokat is, amiket frissen regisztráltak a közelmúltban. Utóbbi leginkább akkor lehet hasznos, ha védjeggyel rendelkezünk az adott szóra vonatkozóan és meg szeretnénk akadályozni, hogy valaki visszaéljen ezzel. Valamint azt is nyomon követhetjük, hogy a figyelt kulcsszavakra vonatkozóan milyen új versenytársak jelennek meg.

kulcsszavak figyelése

  1. ábra

A lejáró domaineket be lehet állítani elkapásra is, amennyiben igényt tartunk rájuk.

Szeretné kipróbálni domain elkapó szolgáltatásunkat?

Ehhez 2000 kreditet biztosítunk, mellyel az első elkapás ingyenes.

Kipróbálom

Kapcsolódó cikkek