« Vissza

Nextcloud szinkronizálás Androiddal

AlapokCloud NAS

A Nextcloud egy nyílt forráskódú platform, amely lehetővé teszi felhasználók számára saját felhőalapú tárhely létrehozását és dokumentumok, médiafájlok tárolását. Különösen hasznos vállalatoknak, ahol több iroda vagy távmunka van, mivel lehetővé teszi a dokumentumok egyszerű megosztását és kezelését. Kompatibilis számos operációs rendszerrel, például Windows, MacOS, iOS, Linux és Android. Az utóbbi, Androidos rendszerekkel való szinkronizálásban szeretnénk az alábbiakban segítséget nyújtani.

Fájlok és értesítések szinkronizálása

 

 1. Telepítsük a Nextcloud alkalmazást a Google Play áruházból (alternatívaként az F-Droid katalógusból is hozzáférhető).
 2. Az alkalmazás megnyitása után két bejelentkezési mód áll rendelkezésre:
  • a szerver webcímének megadását követően adjuk meg a felhasználónevünket és a jelszavunkat, majd a megerősítés után hozzáférhetünk a tartalmainkhoz.
  • a Nextcloud webes felületén nyissuk meg a felhasználói beállításokat, majd válasszuk a Biztonság opciót. Hozzunk létre egy alkalmazásjelszót, majd a ‘QR kód generálása’ menüpont választása után az alkalmazás segítségével olvassuk be a létrehozott QR kódot a képernyőről.

Névjegyek és Naptár szinkronizálása

I. A Nextcloud alkalmazás segítségével:

 1. Telepítsük a DAVx⁵ alkalmazást az Android eszközünkre a Google Play Áruházból vagy az F-Droidról.
 2. A Nextcloud alkalmazásban nyissuk meg a Beállítások/Továbbiak lehetőséget, majd koppintsunk a ‘Naptárak és kapcsolatok szinkronizálása’ lehetőségre.
 3. Ezek után a DAVx⁵ megnyitja a Nextcloud Webflow bejelentkezési ablakát, ahol be kell írnunk az azonosítóinkat és engedélyeznünk kell a hozzáférést.
 4. Megnyílik a DAVx⁵, ahol fiók létrehozására lesz szükség. A fióknév megadását követően a ‘Névjegycsoport típusa’ opciót állítsuk ‘A csoportok névjegyenkénti kategóriák’-ra.
 5. Ezután a DAVx⁵ bezáródik, és újra megjelenik a Nextcloud alkalmazás. A beállítás befejezéséhez szükséges újból elindítani a DAVx⁵ alkalmazást.
 6. Koppintsunk az általuk létrehozott DAVx⁵ fiók ikonjára, majd engedélyezzük a DAVx⁵ hozzáférését a naptárhoz és a névjegyekhez. 
 7. Amikor a DAVx⁵ által beállított fiókot megnyitjuk, az alkalmazás megkeresi az elérhető címjegyzékeket és naptárakat. Válasszuk ki, ezek közül melyeket szeretnénk szinkronizálni.

II. A Nextcloud alkalmazás használata nélkül:

Ha nem szeretnénk telepíteni a Nextcloud mobilalkalmazást, kövessük az alábbi lépéseket:

 1. Telepítsük a DAVx⁵ alkalmazást az Android eszközünkre a Google Play Áruházból vagy az F-Droidról.
 2. Hozzunk létre egy új fiókot a ‘+’ gombra koppintva.
 3. Válasszuk ki a ‘Csatlakozás webcím és felhasználónév alapján’ lehetőséget. Alap URL-cím: a saját Nextcloud webcímünk, és a Névjegycsoport típusát válasszuk a hitelesítéshez
 4. Válasszuk az ‘A csoportok névjegyenkénti kategóriák’ lehetőséget.
 5. Koppintsunk a Kapcsolódás gombra.
 6. Válasszuk ki a szinkronizálni kívánt adatokat.
 7. Amikor az alkalmazás ezt kéri, adjuk meg a DAVx⁵ számára a hozzáférést a névjegyekhez és naptárhoz.

 

Ezeknek a beállításoknak a segítségével tudjuk megjeleníteni a Nextcloudon található tartalmainkat Androidos eszközükön.

Cloud NAS szolgáltatás érdekli?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek