Nyári szünet hasznos eltöltése

Nehéz feladat a gyerekeknek is kitalálniuk, hogy mivel foglalják le magukat a nyári szünet idején, a szülőknek pedig talán még nehezebb rávenni őket valami olyanra, ami a javukra is válik. Ha a gyerek folyton a számítógép vagy a konzol előtt ül, szinte kirobbanthatatlan a szobájából, akkor mutatunk pár tippet, amivel rávehetjük, hogy hasznosan töltse a szünidejét.

 

Programozó iskola

 

A technológia iránti érdeklődés nagyon hasznos is lehet, ha jól használjuk ki. Számos programozó iskola indít nyári képzéseket, de akár online végezhető tanfolyamokat is találunk. A programozás egy tipikusan olyan terület, amelyhez ha megvan a kellő érdeklődés és szorgalom, akkor akár autodidakta módon, interneten található anyagok segítségével is egész magas szintre fejleszthető. Egy tech beállítottságú gyermek esetén pedig kellően nagy motiváció lehet az, hogy a kedvenc játékaihoz hasonló programokat akár maga is képes lesz fejleszteni. Nem beszélve arról a lehetőségről, mely majd a későbbiekben vár rá a munkaerőpiacon, ha ilyen irányban folytatja tanulmányait. Általában egy jó programozó már gyermekkorában, szabadidejében elkészítette első weboldalait, lefejleszette saját játékait és az egyetemi tanulmányai kezdetére már számos referenciával és tapasztalattal rendelkezik a témában. Minderre pedig a legjobb időszak a gyermekkor és a nyári szünet.

 

Weboldal 

 

Felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, sablonok segítségével könnyedén létrehozható egy saját honlap. Ez szokott lenni az első lépcsőfok, mely nagy sikerélménnyel tölti el az ifjú programozó jelölteket. Ezután jöhet a saját fejlesztés, mikor már jártasabbak a témában.

 

Miért is hasznos saját weboldal(ak) készítése? Lehet hobbi, vagy referencia a későbbi munkákhoz. Sőt, akár még zsebpénzt is kereshetnek vele a lelkes fiatalok.

 

Egyre népszerűbbek az esküvői weboldalak, amelyek elkészítésére a párok gyakran ismerős fiatalokat kérnek meg. Tehát akár nyári munkának is tökéletes, miközben a gyerek valami hasznossal tölti az idejét, amit ráadásul szívesen is csinál.

 

YouTube csatorna

 

Egyre népszerűbb a saját YouTube csatorna indítása a fiatalok körében. Számos témában láthatunk rá példát, de egy tech beállítottságú gyereknek, aki a napja legnagyobb részében a számítógép előtt ül és játszik, pont ez a téma a kedvenc: a játék. Igen, bármennyire is furcsán hangzik, nem csak játszanak, de szívesen nézik mások játékát online, miközben kommentálja az eseményeket.

Számos YouTuber foglalkozik játékközvetítéssel, sokan több százezres követőtáborral rendelkeznek és mindebből még profitálnak is. Igen, gyakran megkeresik őket cégek szponzorációs ajánlattal, de a videóik előtt/közben/után megjelenő reklámokból is bevételre tehetnek szert. Mindez jó lehetőség, de nem ajánljuk mindenkinek és minden életkorban!

 

Természetesen számos más lehetőség is van, ezzel a pár példával szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy egyáltalán nem rossz, ha a gyermek érdeklődik a technológia iránt és előszeretettel használja a kütyüket, vagy ül órákat a számítógép előtt, de mindezt úgy is csinálhatja, hogy közben tanul, amit a későbbiekben kamatoztatni tud. Persze a korának megfelelő elfoglaltságot kell velük közösen keresnünk és nem árt, ha tudjuk, mit csinál a számítógépen.

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)