Hogyan készítsünk esküvői weboldalt?

Azt már tudjátok, hogy miért hasznos egy saját honlap az esküvőtökhöz. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy hogyan is fogjatok neki.

 

Alapvetően két út áll előttetek. Felfogadtok egy weboldalakkal, vagy manapság már kifejezetten esküvői honlapokkal foglalkozó céget vagy pedig saját magatok készítitek.

 

Weboldal készítő csapat

 

Első esetben viszonylag könnyű dolgotok lesz, elmondjátok az elképzeléseiteket, kéréseiteket és elkészítik számotokra a weboldalt. Ez a megoldás meglehetősen gyors és egyszerű, viszont általában megkérik az árát mint mindennek, ami esküvővel kapcsolatos.

(Biztosan tapasztaltátok, hogy ugyanaz a ruha szalagavatóra jóval olcsóbb, vagy az esküvői torta, esküvői csokor mennyivel költségesebb, mint egy születésnapi, pedig tulajdonképpen nem túl sok különbség van köztük.)

 

Honlapkészítés otthon

 

A másik lehetőség, hogy magatok készítitek el az oldalt. Feltételezhetően így tovább fog tartani, viszont egyrészt elmondhatjátok, hogy ti magatok készítettétek –akár közös programnak is kiváló–, másrészt így a költségek terén is sokkal jobban fogtok kijönni. Megspóroljátok a honlapkészítés költségeit, csak a domaint és a webtárhelyet kell kifizetni, mely csupán ezres nagyságrend. Egy .hu domain csak 1500 Ft két évre, kis méretű –ilyen jellegű weboldal számára elegendő- tárhelyünk pedig 990 Ft egy évre. A költségvonzata csupán ennyi a honlapnak, hiszen ezek megléte után saját magatok készíthetitek el a weboldalt akár ingyenes sablonok –a WordPress-t ajánljuk– segítségével.

 

Domain név

 

Bármelyik lehetőség mellett is döntötök, szükségetek lesz egy domain névre. Ez az a cím, amelyen meg fog jelenni a honlapotok és amit az esküvői meghívóra ráírtok, e-mailben továbbítotok. Leggyakrabban a párok nevéből, esetleg még az esküvő szóból tevődik össze, azaz adameseva.hu, vagy adamesevaeskuvo.hu. Viszont ti nyugodtan választhattok ettől eltérő domain nevet is, a kreativitásotokra van bízva, a lényeg, hogy megjegyezhető legyen és mindenképp egyedi. Egy domain nevet csak egyszer regisztrálhatnak, tehát ha foglalt az általatok választott név, akkor ki kell találnotok egy másikat! Domain keresőnk segítségével egyszerűen ellenőrizhetitek, hogy szabad-e még a megálmodott domain név.

 

Amennyiben úgy döntenétek, hogy magatok készítitek az oldalt, a domain regisztráció után, vagy vele egyidejűleg igénybe kell venni a webtárhely szolgáltatást is. Ezt általában ugyanannál a szolgáltatónál meg is tehetitek. Néhány beállítást követően – pl. domain összekötése a tárhellyel – ki kell választani a honlaphoz használni kívánt sablont és kezdhetitek is az esküvői weboldalatok felépítését, majd a tartalommal való feltöltést. Ne ijedjetek meg, kisebb informatikai ismeretek és sok türelem elegendő hozzá. Ha valahol elakadtok, számos segítő leírást találni az interneten, vagy biztosan van olyan segítő szándékú unokaöcsi vagy barát, aki nálatok jártasabb a témában.

 

Sok sikert kívánunk a honlaphoz és a Nagy Naphoz egyaránt!

 

Domaint regisztrálok

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)