« Vissza

WordPress wp-config.php áttekintés

Weboldalkészítés

WordPress használatánál, a wp-config.php fájl a legfontosabb fájl, mivel tartalmazza az adatbázis információt (beleértve jelszavakat is). Ennek a fájlnak a félrekonfigurálása esetén a WordPress oldalunk leállhat.

Bizonyos beállítások alapértelmezetten szerepelnek a wp-config.php-ban. Az összesre szükség van a fájl működéséhez.

Adatbázis beállítások

A következő sorok kerülnek hozzá a wp-config.php fájlhoz alapértelmezetten. Ezek a sorok adják meg a telepítő számára, az adatbázis tartalmak helyét, ami az oldala tartalmának és posztjainak betöltéséért felelős:

define(‘DB_NAME’, ‘exampledatabase’);

define(‘DB_USER’, ‘exampledbuser’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘database password here’);

define(‘DB_HOST’, ‘mysql.example.com’);

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

define(‘DB_COLLATE’, ”);

Egyedi kulcsok és salt-ok hitelesítése

Ezeket a WordPress.org titkos-kulcs szolgáltatásával lehet legenerálni és minden weboldalnak tartalmaznia kell. Ha ezek a sorok Önnél nem szerepelnek, akkor érdemes lehet minél előbb pótolni.

Hacker támadás esetén ezek adatvesztés nélkül pótolhatóak.

Adatbázis előtagok

Itt alapértelmezetten csak „wp_” szerepel, de ha One-Click Installer-t használ, az előtag véletlenszerű karaktereket is tartalmaz. Mindig aláhúzással kell végződnie és a legjobb, ha az utolsó karakter valóban egy betű és nem pedig szám.

Debug mód

Alapértelmezetten ki van kapcsolva, de debugolás közben hasznos lehet.

Újjáépítés

Amennyiben véletlenül elveszne a wp-config fájl, akkor lehet pótolni. Ehhez szükség lesz a WordPress Core minta egy másolatára. Az adatbázis beállítások és a hitelesítő kulcsok kitöltése után már vissza lehet jeletkezni.

Kapcsolódó cikkek