« Vissza

Tudnivalók a feltört WordPress oldalakról

Weboldalkészítés

Ha azt tapasztalja, hogy weboldala fel lett törve, a legjobb dolog, amit ilyen esetben tehet az az, hogy újratelepíti a tartalomkezelő szoftvert (rövidítve CMS, mint például a WordPress vagy Joomla). Az alábbi lépések elsődlegesen a WordPress újratelepítésében nyújtanak segítséget, mivel ez a leggyakrabban használt (és így a legveszélyeztetettebb) program, de az általános lépések alkalmazhatóak egyéb CMS rendszerek esetén is.

A weboldal felhasználóinak felosztása

A felhasználói fiókok felosztása jó ötlet lehet, mivel így könnyedén elkülöníthetőek egymástól az egyes weboldalak. Amennyiben egy felhasználóhoz csak egy domain van hozzárendelve, akkor könnyen biztosítani lehet, hogy egy hackertámadás esetén csak egy oldal legyen kitéve a veszélynek. Meg kell győződni arról is, hogy a megtámadott oldal ne fertőzzön meg további honlapokat.

Még egy átvizsgálás

Lépjen egy mappával feljebb az index.php és a wp-config.php fájlért. Azokban az esetekben, amikor a WordPress egy almappába települ (pelda.hu/wp), akkor a pelda.hu-n kívül lehet futtatni. Ebben az esetben az említett két fájt a pelda.hu könyvtárban lehet megtalálni és takarításkor gyakran előfordul, hogy eltűnnek.

Keressen fura nevű fájlokat: Bármilyen fájl, aminek ljkdhsf92328kjhsdfsdf vagy mai1.php a neve, (el van írva a mail) gyanús.

Ha még mindig kéretlen felugró hirdetések jelennek meg a weboldalán, akkor igényeljen egy biztonsági átvilágítást!

Kapcsolódó cikkek