« Vissza

Mi kell ahhoz, hogy online legyek?

Napjainkban már nélkülözhetetlen az online megjelenés egy sikeres cég életében. Ennek egyik formája lehet egy saját weboldal, ahol az érdeklődők könnyedén elérhetik a céggel kapcsolatos olyan alapvető információkat, mint annak címe, telefonszáma vagy tevékenységi köre. Egy saját weboldalban azonban ennél sokkal több lehetőség rejlik. A cégünk bemutatásán és elérhetőségein kívül ide tölthetjük fel a céggel kapcsolatos híreket, referenciáinkat, képeket a termékeinkről vagy kommunikálhatunk is a vásárlóinkkal, látogatóinkkal.

Egy saját honlap készítése során számos lehetőség közül választhatunk. Szerencsét próbálhatunk egy ingyenes weblapkészítővel is, azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy ebben az esetben a honlapunk webcíme hirdetni fogja az ingyenes szolgáltatót (pl.: webnode). Ezen túl az ilyen szolgáltatások esetében sokszor előfordul, hogy honlapunkat olyan hirdetésekkel „szennyezik”, amelyek megjelenését nem szerkeszthetjük. Valljuk be, hogy az ilyen jellegű hirdetések nem festenek túl profi képet cégünkről. Itt vetődik fel a lehetősége annak, hogy fizetünk a honlapunkkal kapcsolatos szolgáltatásokért, de mennyibe is kerül ez nekünk?

Utóbbi esetben első lépés a honlap elkészítése. Itt természetesen az árak igen változékonyak, az elvárások és a készítő függvényében is. Egy honlap alsó hangon 50 ezer forintból is elkészülhet, ha egy lelkes amatőrrel csináltatja az ember és nem kér túl sok extra funkciót. Ugyanakkor dönthetünk amellett is, hogy mi magunk készítjük el a weboldalt, például WordPress segítségével. Ebben az esetben csak időt kell szánnunk a weboldalunk elkészítésére és kiválasztani egy megfelelő webtárhely szolgáltatót.

A honlap elkészültével párhuzamosan el kell döntenünk azt is, hogy milyen domain címet szeretnénk választani a weboldalunkhoz. Sokan ezt a folyamatot szinte már művészetnek tartják.

Kapcsolódó cikkek