« Vissza

Weboldal létrehozásának lehetséges módjai

WeboldalkészítésWordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Az interneten számos weboldallal találkozhatunk a nagyon egyszerű bemutató honlapoktól kezdve a rengeteg funkciót tartalmazó, bonyolult webshopokig. Céljainkhoz, lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten több módszer közül is választhatunk, ha weboldalkészítés előtt állunk. Mutatjuk az alternatívákat.

Honlapépítő programok

A honlapkészítés legegyszerűbb módja, ha valamilyen weboldalépítő rendszer szolgáltatásait vesszük igénybe. Általában drag-and-drop, azaz fogd és vidd módszerrel működnek, tehát gyorsan és könnyen létre lehet velük hozni egy weboldalt, viszont nincs túl sok plusz bővítmény hozzá. Azaz egyszerűbb, bemutatkozó oldalaknak tökéletes választás és alapszintű ismeretekkel is használható, de bonyolultabb funkciók kevésbé kivitelezhetők ilyen módon.

A legtöbb esetben ingyenesen elindulhatunk, de ha több funkciót szeretnénk, akkor előfizetéses csomagok közül tudunk választani. A hosztingot ők biztosítják, de a domain nevet nekünk kell regisztrálni.

Találhatunk számos alternatívát, ha emellett a módszer mellett döntünk.

Tartalomkezelő rendszerek

A content management system (CMS), magyarul tartalomkezelő rendszer használata nagyon népszerű a felhasználók körében.

Ezek webes szoftverek, amelyek segítségével a weboldalon lévő tartalom kezelését könnyíthetjük meg, azaz több felhasználó tud módosításokat végrehajtani a szerepéhez tartozó hozzáférési szint szerint.

A tartalomkezelő rendszerek egyszerűek, felhasználóbarátak és általában ingyenesek. Találhatunk hozzájuk számos témát és plugint, de bizonyos sablonok, vagy bővítmények csak fizetős verzióban érhetőek el. Továbbá szükség van hozzájuk domain regisztrációra és webtárhelyre is.

A weboldalépítő rendszereknél kicsit több gyakorlást igényel a használatuk, viszont jobban testre szabhatók vele az oldalak, segítségükkel több minden megvalósítható.

A legnépszerűbb tartalomkezelők a WordPress, Joomla és Drupal.

Saját fejlesztés

A saját fejlesztés a legbonyolultabb módja a weboldalkészítésnek. Nagy programozói tudást és tapasztalatot igényel, viszont csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek. Amennyiben emellett döntünk, megoldhatjuk a fejlesztést cégen belül egy programozó(csapat) alkalmazásával, vagy rábízhatjuk egy külsős cégre, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak. A folyamat biztosan idő- és költségigényes, viszont ha a megfelelő ember végzi a feladatot, akkor az eredmény is magáért beszél.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek