« Vissza

Ezeket a trükköket el szokták felejteni: így is növelhető a honlap forgalma

Weboldalkészítés

Annyi marketing tipp, annyi funkció és annyi közösségi oldal létezik, hogy ember legyen a talpán, aki mindet fejben tudja tartani. Épp ezért bőven akad olyan fogás, amelyre nem is gondolunk, pedig egyszerűek és a céljainkhoz pont megfelelnek – mint például az érdeklődők honlapunkra terelése. Íme egy kis emlékeztető az elfeledett forgalomterelő trükkökről!

 

Meta leírás

 

Megvan a tökéletes szöveg, megvan a tökéletes cím, mehet! – ha így publikálunk bármilyen új bejegyzést a honlapon, akkor nem teszünk meg mindent az eredményes keresőoptimalizálásért. Egy jó meta leírás ugyanis rendkívül fontos a Google-kereső számára, ráadásul gyorsan elkészíthető – ne spóroljuk meg ezt a kis időt, később bánni fogjuk! Hogyan kell jó meta leírást írni? A Rackhost Tudásbázis ehhez is segítséget nyújt, kattints ide a legfontosabb tippekért.

 

Linkelés kommentben

 

Minek követjük a szakmai fórumokat, a témánkhoz tartozó Facebook- és LinkedIn-csoportokat, ha nem terelünk onnan is forgalmat a honlapunkra? Ne legyünk restek kommentben linkelni a weboldalt, de csak akkor tegyük, ha a hozzászólásunk a témában valóban releváns és hasznos, illetve a linkelés nem tolakodó.

 

Leporolt örökzöld tartalmak

 

Egy jó honlapon bőven akadnak örökzöld blogbejegyzések és aloldalak, amelyek örökre hasznos információkat tartalmaznak. Az ilyen jellegű tartalmakat érdemes linkekkel egy csokorba szedni valahol – például egy Google-dokumentumban – és néha valamelyiket előszedni a “kalapból”. Kötődhet aktualitáshoz is, de csak úgy, random jelleggel is jól jön a megosztása a közösségi oldalakon, főként ha épp gondban vagyunk az új tartalmakkal, vagy szabadságra készülve előre dolgozunk.

 

Google Cégem

 

Nincs annyira köztudatban, pedig a cégek számára egy ingyenes forgalomterelő és SEO-optimalizáló eszköz a Google Cégem. Elég egyszer feltölteni a vállalkozásunk legfontosabb adatait, és később a Google-kereső mellett a Google Térkép találatai között is kattintásokat nyerünk.

 

Régi tartalmak frissítése

 

Ha egy témában rendkívül hasznos anyagot készítünk a honlapra, nem szabad “elengedni a kezét”, miután mindenhol posztoltuk és eredményt is hozott. Újra hozhat forgalmat, ha hetek, hónap, vagy akár évek múltán frissítjük a legújabb trendekkel és információkkal, és persze ezt jelezve újra megosztjuk. Ezt a módszert a Google-kereső algoritmusai is nagyra értékelik.

 

Szakértő szerepeltetése

 

Minden témának megvannak a szakértői, akiktől érdemes vendég bejegyzést kérni a honlapunkra. A neves szakemberek szerepeltetése növeli a hitelességünket, és nem utolsó sorban a honlapunk forgalmát is. Ha ők a saját honlapjukon és a közösségi oldalakon még linkelik is a nálunk közzétett cikküket, különösen eredményes lehet az együttműködés. A Rackhost is elindította “Szakértői cikk” sorozatát, itt megtalálható az összes ilyen írás.

 

Amennyiben mi magunk is szakértői vagyunk a témának – ha nem érezzük így, akkor törekedjünk erre, például egy szakmai bloggal –  a szakértők bevonása történhet közös megjelenéssel is, például egy közös videóval, amit mindketten megosztunk, természetesen a honlapunkra vezető linkekkel együtt.

Kapcsolódó cikkek