« Vissza

POP vs. IMAP

AlapokE-mail

Üzleti email csomagjaink

A POP és az IMAP a két legelterjedtebb e-mail protokoll az interneten. Mindkettő lehetővé teszi egy adott kliensnek, hogy kommunikáljon az e-mail szerverekkel, azonban merőben különböző módon.

Hogyan működik a POP?

A POP (Post Office Protocol) az idősebb a két elektronikus levelek elérését lehetővé tevő protokoll közül. A legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni a működését, hogy fogja az e-mail szerveren tárolt leveleket és letölti őket az e-mail kliensbe. Amennyiben a POP-ot használjuk és leveleinkhez egy másik, nem alapértelmezett e-mail kliensen vagy webmailen keresztül szeretnénk hozzáférni, akkor a levelek törlődnek a szerverről és bár néhány kliens rendelkezik olyan funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy leveleinkről egy másolat felkerüljön a szerverre, ha van rá lehetőség, akkor az IMAP használata javallott. Azonban a POP-nak előnye is akad. Az e-mailek akkor is elérhetőek maradnak, ha nincs internetkapcsolat, ezért használata azoknak javasolt, akik mindig, minden körülmények között hozzá akarnak férni leveleikhez.

Hogyan működik az IMAP?

Az IMAP a legkedveltebb módja annak, hogy hogyan csatlakozzunk egy e-mail szerverhez. Az IMAP egyszerűen csak megjeleníti a mailbox tartalmát, pontosan úgy, ahogy a szerveren megjelenik. Az IMAP szinkronizálja a klienst az e-mail szerverrel, így a levelek másolat formájában töltődnek le a szerverre. Nem mellesleg a spam mappák alapértelmezetten csak az IMAP protokollnak a részei, tehát azért, hogy meg lehessen nézni és törölni is lehessen az üzeneteket, mindenképpen szükség van IMAP kapcsolatra. A webmail IMAP-et használ. Mindenképpen ajánlott az IMAP használata, hiszen így lehetőségünk van rajta tartani a szemünket a spam mappán, és ha esetleg több helyen is meg szeretnénk nézni a leveleinket, akkor ez nem okoz problémát, ugyanis azok nem töltődtek le a szerverről.

Levelezőprogram beállítások a Rackhost.hu felületén kezelt email tárhely esetén:

Levelezőprogram beállítások a cPanel felületén kezelt email tárhely esetén (mail.domainnev.hu):

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek