A domainhez a Rackhost alapértelmezett névszervereket biztosít. Amennyiben ezt szeretnénk módosítani, úgy ezt a felhasználói fiókon keresztül tehetjük meg. Az admin felületünkön válasszuk a domainek lehetőséget. (1. ábra)

Saját domainek
1. ábra

A domain mellett található Részletek gombra kattintva válasszuk a Névszerver módosítása gombot. (2. ábra)

Domain szerkesztése
2. ábra

Ezt követően lehetőségünk van az előre elkészített DNS profilok közül választani, vagy teljesen új profilt létrehozni. (3. ábra)

DNS profil létrehozása
3. ábra

Fontos tudni, hogy a Névszerver módosítására csak akkor van lehetőség, ha a kívánt Névszervert beírva nem ad vissza hibát a rendszer. Amíg hiba áll fenn addig nem engedélyezett a Névszerver átállítás. Névszerver módosítására csak feltételesen bejegyzett illetve bejegyzett domain esetében van lehetőség.

Gyakori Névszerver módosítási hibaüzenetek és azok megoldásai. Amennyiben hibaüzenetet kap az átállításnál, fel kell venni a kapcsolatot az új névszerver tulajdonosával, mert amíg a hiba javítása nem történt meg, a domaint nem lehet átállítani arra a névszerverre!

Amennyiben módosítani szeretnénk egy létrehozott névszerver profilt, úgy a domainek oldalon válasszuk a DNS profilok gombot. Itt új profilokat hozhatunk létre, illetve beállíthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett névszerver profil. (4. ábra)

DNS profilok
4. ábra
 • Janzsó Szilárd

  Két régebbi domain nevemnél aktív a “Névszerverek módosítása” gomb, de a mai napon aktívvá vált két domainnél csak a “Rekordok szerkesztése” gomb van ott, nincsen mellette a “Névszerverek módosítása”. Mi lehet a baj? Köszönöm előre is!

  • rackhostwiki

   Kedves Janzsó Szilárd!

   Névszerver megadására a regisztráció előtt van lehetőség illetve a regisztráció után névszerver módosításra.
   Regisztráció közben nem lehetséges a névszerverek változtatása, így addig inaktívak a kezelő gombok.

   A regisztrációról küldött email értesítő után ismét aktívak lesznek a kezelő gombok, melyek segítségével tudja módosítani a korábban megadott névszervereket.

   Üdvözlettel,
   Rackhost.hu

 • Somogyi Soma

  Üdv!
  Vultr névszervereire szeretném beállítani a domainjeim névszervereit, de nem engedi (azonos hálózaton lévő névszerverek hiba miatt). Ebben a konkrét esetben mit tudok tenni?
  Másik út: Maradok a RackHost névszerverein, de itt valamiért maga a domain akármit csinálok, a parkoló IP-n marad (a rekordszerkesztőben átíródik, de egyébként marad a parkolón), viszont a www aldomaint sikerült átállítanom a VPS IP-jére.
  Mit tegyek? Köszönöm!

  • rackhostwiki

   Kedves Somogyi Soma!

   A redundáns hálózatokat megköveteli a szabályzat, így azok a névszerverek nem beállíthatóak amelyek azonos IP címtartományban vannak.
   A DNS zónában a módosításokat elmenteni a Módosítások véglegesítése gombbal tudja. Ezt követően a gyorsítótárnak frissülnie kell, hogy az új adatok alapján történjen a névfeloldás, ez általában 1 óra. Amennyiben megírja nekünk a domain nevét pontosan utána tudunk nézni a problémának.

   Email címünk: info@rackhost.hu

   Üdvözlettel:
   Rackhost Support