« Vissza

Hogyan tudok Névszervert módosítani meglévő domain esetén?

AlapokDomain

Az útmutató videón is megtekinthető:

 

A domainhez a Rackhost alapértelmezett névszervereket biztosít. Amennyiben ezt szeretnénk módosítani, úgy ezt a felhasználói fiókon keresztül tehetjük meg. Az admin felületünkön válasszuk a domainek lehetőséget. (1. ábra)

Saját domainek
1. ábra

A domain mellett található Részletek gombra kattintva válasszuk a Névszerverek módosítása gombot. (2. ábra)

Domain szerkesztése
2. ábra

Ezt követően lehetőségünk van az előre elkészített DNS profilok közül választani, vagy teljesen új profilt létrehozni. (3. ábra)

DNS profil létrehozása
3. ábra

Fontos tudni, hogy a Névszerver módosítására csak akkor van lehetőség, ha a kívánt Névszervert beírva nem ad vissza hibát a rendszer. Amíg hiba áll fenn, addig nem engedélyezett a Névszerver átállítása. Névszerver módosítására csak feltételesen bejegyzett illetve bejegyzett domain esetében van lehetőség.

Gyakori Névszerver módosítási hibaüzenetek és azok megoldásai: amennyiben hibaüzenetet kap az átállításnál, fel kell venni a kapcsolatot az új névszerver tulajdonosával, mert amíg a hiba javítása nem történt meg, a domaint nem lehet átállítani arra a névszerverre!

Amennyiben módosítani szeretnénk egy létrehozott névszerver profilt, úgy a domainek oldalon válasszuk a DNS profilok gombot. Itt új profilokat hozhatunk létre, illetve beállíthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett névszerver profil. (4. ábra)

DNS profilok
4. ábra

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek