« Vissza

Automatikus domain megújítás

AlapokDomain

A domainek megújításában nagy segítséget nyújthat az Automatikus domain megújítás funkció.

Manuális megújítás

Az Automatikus megújítás funkció bekapcsolható minden domain esetében. Ez azt jelenti, hogy ha a domain a lejárathoz közeledik, akkor az automatikusan megújításra kerül meglévő kreditegyenlegünkből. Ha nincs elegendő kredit a fiókunkban, akkor a rendszer értesítést küld a közelgő lejáratról. Ekkor külön a díjbekérő rendezésével, vagy kreditek feltöltésével is megtehetjük a megújítást. Kreditek feltöltésekor a rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy van-e automatikus megújításra állított fizetetlen domainünk, és ha van elegendő kreditegyenlegünk, akkor az hosszabbításra kerül.

Automatikus megújítás kikapcsolása

Az alapbeállítás a manuális megújítás. Ebben a státuszban a domain nem kerül automatikusan megújításra, még akkor sem, ha van elegendő kredit az egyenlegünkön. A fenntartásról ekkor is kapunk értesítést és a lejáratig természetesen bármikor megújíthatjuk a domaint, akár az automatikus megújítás visszakapcsolásával, akár a domainhez kiállított díjbekérő befizetésével. A díjbekérő rendezhető kreditekkel a Számlázás és kreditek menüpont Befizetés kreditekből gomb kiválasztásával is.
Ha már a lejárat előtti 30 napos időszakban vagyunk, akkor az automatikus megújítás visszakapcsolásához rendelkeznünk kell a domain megújításához szükséges kredit egyenleggel.

A rendszer a lejárat előtt 30 nappal állít ki díjbekérőt a domain megújulásról. Automatikus megújítás esetén, ha rendelkezünk kredittel, a domain megújul. Amennyiben ezt mégsem szerettük volna, az eredeti lejárati határidőig még jelezhetjük ezt, ebben az esetben az előre levont összeget kreditekben visszakapjuk. Erre úgy van lehetőség, hogy a domaint lemondjuk.
A domain lemondásához a Domainek menüponton belül meg kell keresnünk az érintett domaint, és a mellette lévő kék Részletek gombra kell kattintani. Az oldal alján található piros Lemondás gombbal mondhatjuk le a szolgáltatást. Ebben az esetben nem kerül kiállításra díjbekérő a domainhez, a lejáratról további értesítést nem kapunk, és a lejárattal törlődik a domain.

 

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek