« Vissza

MultiPHP INI-szerkesztő a cPanelhez

AlapokcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

Ez a felület lehetővé teszi a PHP-beállítások konfigurálását. A legördülő menüből kiválasztható annak a domainnek a neve, amellyel kapcsolatban a módosításokat végezni kívánják. Válassza a lehetőséget, ha azt szeretné, hogy a beállítások az összes cPanelen kezelt domainre érvényesek legyenek. A kiválasztás után megjelennek a PHP módosítási lehetőségek.

Alapszintű mód

A felület Alapszintű mód szakasza a kiválasztott domain vagy kezdőkönyvtár php.ini fájljából tölti be a direktívaértékeket. Végezze el a kívánt módosításokat, majd kattintson az Alkalmaz gombra. A rendszer elmenti a php.ini fájl, a user.ini fájl és a .htaccess fájl módosításait.

Ezen direktívák közül az alábbiak módosítása lehet fontos abban az esetben, ha a feltölteni kívánt fájlok mérete meghaladja az alapértékeket. Ez gyakran előforduló eset szokott lenni és ezen helyen lehet megoldást találni rá:

  • memory_limit
  • post_max_size
  • upload_max_filesize

Természetesen, amennyiben esetleg továbbra is hibát tapasztal a fájlfeltöltési mechanizmusban, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálatunkkal és segítünk!

Megjegyzés:

  • Biztonsági okokból erősen javasoljuk, hogy a cPanel által biztosított alapértelmezett értékeket használja.
  • A direktívák elérhetősége a PHP verziójától függ. Ha egy irányelv nem jelenik meg a kezelőfelületén, akkor a PHP verziója nem támogatja azt.
  • A rendszer csak akkor ír egy direktívát egy .ini vagy .htaccess fájlba, ha az a fájl támogatja az adott direktívát. A php.ini, .user.ini és .htaccess fájlok nem feltétlenül azonosak. 

Editor (szerkesztő) mód

Válassza ki a menüből a konfigurálni kívánt helyet. Szerkesztheti a felhasználói fiók kezdőkönyvtárát és egy adott domain gyökérmappáját is. Ha azt szeretné, hogy az elvégzett módosítások az adott cPanel-felhasználó alatt lévő bármely webhelyen megjelenjenek, szerkessze a kezdőkönyvtárat. Ha azt szeretné, hogy a módosítások csak egy adott domainre vonatkozzanak, szerkessze inkább a gyökérkönyvtárat. A PHP-irányelvek a kiválasztás után jelennek meg.

Figyelmeztetés:

  • Rendkívüli óvatossággal kell eljárnia, amikor ezen a felületen változtatásokat végez. A hibák nem működő PHP-szkripteket eredményezhetnek. Csak haladó felhasználók használhatják ezt a felületet.
  • A következő szavakat korlátozzuk, és nem használhatja őket utasításként: null, yes, no, true, false, on, off és none. A direktívák nem tartalmazhatják a következő speciális karaktereket sem: ?{}|&~![()^”
  • A következő értékek a direktíva értékét „” értékre állítják: null, off, no és false.
  • A következő értékek az utasítás értékét 1-re állítják: on, yes és true.

A felület Szerkesztési mód szakasza betölti a kiválasztott domainhez tartozó php.ini fájl tartalmát, ha létezik. Ha a php.ini fájl nem létezik, a felület egy üres szerkesztőt tölt be, így létrehozhatja saját fájlját. Végezze el a kívántmódosításokat, majd kattintson a Mentés gombra.

A rendszer elmenti a változásokat mind a php.ini fájlba a felület Path részében, mind a .user.ini fájlba. A rendszer ezeket a módosításokat a .htaccess fájlba is elmenti.

Ha például a PHP verzióját PHP 5-ről PHP 7-re változtatja, a rendszer nem fogja beolvasni a konfigurációs módosításokat. A probléma kijavításához a PHP-konfigurációt újra kell szerkesztenie és mentenie a felületen. A rendszer ezután helyesen fogja betölteni a .htaccess irányelveket.

Megjegyzés: A rendszer csak akkor ír egy irányelvet egy .ini vagy .htaccess fájlba, ha az adott fájl támogatja az irányelvet. A php.ini, .user.ini és .htaccess fájlok nem feltétlenül azonosak.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek