« Vissza

Melyik cPanel webtárhelycsomagot válasszam?

AlapokcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Ügyfeleink visszajelzései és igényei alapján igyekeztünk olyan webtárhely csomagokat kialakítani, melyek közül mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást, melyeken az egyszerű magáncélú, bemutatkozó oldalak és a nagy forgalmú webshopok vagy üzleti honlapok is optimálisan elférnek. Éppen ezért hagyományos, saját fejlesztésű admin felülettel rendelkező webtárhelyeink mellett létrehoztunk a magasabb szintű igényeket kielégítő prémium tárhelyeinket, a WordPress oldalakhoz optimális WordPress tárhelycsomagokat, illetve cPanel kezelőfelülettel rendelkező cPanel webtárhelyek is kínálatunk részét képezik. cPanel tárhelyeink előnye a hagyományos tárhelyeinkkel szemben, hogy nincs felosztva 50-50%-os arányban az adattárolásra és a levelezésre. Gyakorlatilag korlátlanul használható bármely célra, amíg azt a kvóta mérete engedi.

Amennyiben már eldöntöttük, hogy számunkra a cPanel webtárhely jelent megfelelő megoldást, még mindig lehetőségünk van több csomag közül is választani. A tárhely csomag kiválasztásához a szolgáltatásunk aloldalán szereplő összehasonlító táblázat nyújthat részletesebb segítséget. Cikkünkben igyekszünk a megfelelő csomag megtalálásához szükséges legfontosabb szempontokat részletezni:

SSD webtárhely méret

Egy egyszerűbb honlap általában 200-500 MB-ot foglal csupán, de ez természetesen függ a képek méretétől és számától, azonban webshopnak vagy nagyobb weboldalnak akár több GB webtárhelyre is szüksége lehet, érdemes ezek alapján kiválasztani a megfelelő méretű cPanel webtárhelyet.

Hozzáadható domainek száma

A cPanel tárhelyekhez a csomagokban meghatározott számú különálló domain adható hozzá. Amennyiben egy honlaphoz több másodlagos domaint szeretnénk kötni (pl. peldadomain.hu-hoz a példadomain.hu-t), célszerű aliasként felvenni, ezek nem számítanak külön weboldalnak, bármennyit létrehozhatunk.

Adatbázisok száma és mérete

Az egyes weboldalakhoz javasolt külön adatbázisokat létrehozni, hogy elkerüljük az esetleges duplikációkat és átláthatóbbá tegyük oldalaink felépítését. cPanel webtárhelyek esetén az egyes csomagok a létrehozható adatbázisok számát limitálják, méretét tekintve a csomagban meghatározott SSD tárhely szabadon felosztható a webtárhely, adatbázis és email tárhely között.

Létrehozható email fiókok száma

Célszerű előre tervezni a létrehozni kívánt email fiókok számával, belekalkulálva az esetlegesen felmerülő új igényeket is. A fiókok számától függetlenül korlátlan számban létrehozhatóak átirányítások is.

Adatforgalom

A csomagok havi adatforgalmi limitje is változó. Egy nagy látogatottságú oldalnak, ahol például automatikusan elinduló videók vannak, az lehet nagyobb adatforgalmat fog generálni, mint egy egyszerűbb weboldal. A legkisebb 1GB-os cPanel tárhelyünk havi 25 GB adatforgalmat enged meg, míg például a 20 GB-os cPanel csomagunkban már havi 100 GB adatforgalommal rendelkezik.

Csomagváltás

Nincs ok aggodalomra akkor sem, ha a megrendelt csomagjában már nem fér el vagy egyéb új igénye jelentkezik a későbbiekben, hiszen a felhasználói fiókjában bármikor gyorsan, kiesés nélkül lehetséges nagyobb csomagra váltani. A befizetendő összegben automatikusan jóváíródik az aktuális tárhelyszolgáltatásból a fennmaradó időtartam díja és a bővítés megtörténtekor újrakezdődik a szolgáltatás fenntartásának egy éves periódusa.

Ha nem biztos abban, hogy készülő weboldalának melyik csomagot válassza, keresse elképzeléseivel ügyfélszolgálatunkat, akik segítenek a választásban.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek