« Vissza

Átirányítások kezelése a cPanel felületén

AlapokcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Tekintse meg videós útmutatónkat!

Áttekintés

Az Átirányítások felület lehetővé teszi, hogy egy domain vagy egy adott oldal összes látogatóját egy másik URL-címre irányítsa. Ha például egy hosszú URL-címmel rendelkező oldalt hoz létre, az Átirányítások felület segítségével adhat egy átirányítást egy rövid URL-címről a hosszú URL-címre. A látogatók a rövid URL-címet megadva elérhetik a hosszú URL tartalmát.

Megjegyzés:

Az átirányítást nem szerkesztheti. Az átirányítás módosításához törölnie kell azt, majd újra létre kell hoznia.

Ha egy domain látogatóit a weboldal nem biztonságos verziójáról a biztonságos verzióra szeretné átirányítani, használja a cPanel Domains felületén (cPanel ” Kezdőlap ” Domains ” Domains) a Force HTTPS Redirect (HTTPS átirányítás kikényszerítése) opciót.

Átirányítás hozzáadása

 

Az átirányítás hozzáadásához hajtsa végre a következő műveleteket:

  1. Válassza ki az átirányítás típusát a Típus menüből.

Állandó (301): Ez a beállítás értesíti a látogató böngészőjét, hogy frissítse a rekordjait.

Ideiglenes (302): Ez a beállítás nem frissíti a látogató könyvjelzőit.

  1. Válasszon ki egy tartománynevet a menüből, vagy válassza az **Minden nyilvános tartomány** lehetőséget az összes olyan tartomány átirányításához, amelyet a cPanel-fiókja felügyel. Vagy a legördülő menüből válassza ki az átirányítani kívánt domaint.
  2. A következő szövegmezőbe írja be az URL-t, ahonnan a kiszolgáló átirányítja a látogatókat. Ha például a http://példa.hu/directory.file.html címet szeretné átirányítani egy másik URL-címre, írja be a directory/file.html címet ebbe a szövegmezőbe. Ha a http:// -t véletlenül beírja az átirányítandó domain elé, akkor az alábbi hibaüzenetet kapja majd:

 

 

  1. Az ‘Ide irányít át’ szövegmezőbe írja be azt az URL-címet, amelyre át kívánja irányítani a felhasználókat. Fontos: Ebben a szövegmezőben meg kell adnia egy protokollt. Például http://, https:// vagy ftp://.
  2. Válassza ki a következő beállítások egyikét:

Átirányítás csak www megjelöléssel: Ez a beállítás csak azokat a látogatókat irányítja át, akik a www. előtagot adják meg az URL cím domainnév része előtt.

Átirányítás www megjelöléssel vagy anélkül: Ez a beállítás minden felhasználót átirányít, függetlenül attól, hogy a látogató a www. előtagot az URL tartománynév része előtt adja-e meg.

Ne történjen átirányítás www esetén: Ez a beállítás nem irányítja át azokat a felhasználókat, akik a www. előtagot az URL tartománynév része elé írják be.

 Megjegyzés: A felület letiltja a www. átirányítási beállítást, ha a **Minden nyilvános tartomány** beállítást választja.

  1. Válassza a ‘Helyettesítő átirányítás’ beállítást, ha egy könyvtáron belül az összes fájlt át kívánja irányítani az új könyvtárban lévő azonos fájlnévre. Ha például engedélyezi a ‘Helyettesítő átirányítás’ beállítást, és a példa1.hu átirányítja a példa.hu címre, akkor a http://példa1.hu/pic.jpg URL-címet elérni próbáló látogatót a http://példa.hu/pic.jpg URL-címre irányítja át.
  1. Kattintson a Hozzáadás gombra.
  2. Az átirányítás teszteléséhez kattintson a linkre a ‘Könyvtár’ alatt a Jelenlegi átirányítások táblázatban. Ha megfelelően konfigurálta az átirányítást, a rendszer az eredeti tartományra irányít.

 Megjegyzés: Ha olyan átirányítást szeretne hozzáadni, ahol az eredeti tartomány jelenik meg a böngésző címsorában, hozzon létre egy altartományt, és irányítsa át azt a kiválasztott tartományra. Aldomaint a cPanel Domains felületén hozhat létre (cPanel ” Főoldal ” Domains ” Domains).

Az aktuális átirányítások táblázata

 

 A Jelenlegi átirányítások (Current Redirects) táblázat a fiókjában jelenleg létező átirányításokat listázza. Egy átirányítás kereséséhez adja meg a keresési feltételeket a Keresés szövegmezőbe, majd kattintson a Tovább gombra.

A táblázat az átirányításokra vonatkozó következő információkat tartalmazza:

Tartomány: Az átirányítandó domain. Az ALL a fiók összes nyilvánosan elérhető tartományát jelenti.

Könyvtár: Az átirányítandó könyvtár. Kattintson a linkre az átirányítás teszteléséhez.

Regular Expression: A rendszer átirányít minden olyan URL-t, amely megfelel az ebben az oszlopban szereplő szabályos kifejezésnek.

Redirect URL: Az az URL, amelyre át kívánja irányítani a felhasználókat.

HTTP Status Code: Az átirányítás numerikus HTTP státuszkódja. (301-es kód: állandó átirányítás, 302-es kód: ideiglenes átirányítás)

Típus: lehet Permanent (Állandó 301): Ez a beállítás értesíti a látogató böngészőjét, hogy frissítse a rekordjait. Temporary (Ideiglenes 302): Ez a beállítás nem frissíti a látogató könyvjelzőit.

Www megfeleltetése: Csak azokat a látogatókat irányítja-e át, akik a www. előtagot adják meg az URL tartománynév része előtt vagy anélkül, vagy mindkét módon.

Helyettesítő karakter: Egy könyvtáron belüli összes fájlt átirányít az új könyvtárban lévő azonos fájlnévre. Ha például engedélyezi a ‘Helyettesítő karakter’ beállítást, és az példa1.hu átirányítja a példa.hu címre, akkor a http://példa1.hu/pic.jpg URL-címet elérni próbáló látogatót a http://példa.hu/pic.jpg URL-címre irányítja át.

Műveletek: Az átirányításhoz rendelkezésre álló műveletek: Törlés – Az átirányítás törlése. Kattintson az Igen gombra a törlés megerősítéséhez.

Fontos: A legtöbb webböngésző az átirányításokat a gyorsítótárba teszi. A látogatóknak esetleg törölniük kell a böngésző gyorsítótárát, hogy eltávolítsák az átirányítást a böngészőjükből.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek