Miért van szükségem weboldalra?

 

Az internet elterjedésével egyidejűleg megjelent az igény arra, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben, bármit el tudjunk intézni, meg tudjunk oldani online. Ahogyan fogyasztóként a mindennapi életben ezt várjuk el, úgy az üzleti életben is, ha vállalkozásunk van, mindenképpen jelen kell lennünk online. Nem tehetjük meg azt, hogy egy értékes információs csatornát kihagyunk! Nem adhatjuk meg a lehetőségét annak, hogy nem tudunk eljutni a célcsoportunkhoz! Mert ahol a fogyasztók jelen vannak, ott jelen kell lennünk nekünk is, hogy megtaláljanak minket!

 

Számtalanszor előfordul, hogy valakiben megfogalmazódik egy probléma, felmerül benne az igény, hogy vásárolnia kellene egy terméket, vagy igénybe vennie egy szolgáltatást. Ebben az esetben nagy valószínűséggel mit tesz a fogyasztó? Segítségül hívja a keresőt, ahol megjelenik számtalan találat, és az első párat átnézve dönt arról, hogy hol és pontosan mit fog vásárolni, vagy talán már vásárolt is. Éppen ezért fontos, hogy mi is ott legyünk a listában a legfontosabb kulcsszavainkra. Ha rendelkezünk weboldallal, akkor meg fogunk jelenni a keresőben, ha ez az oldal jól optimalizált, akkor megjelenhetünk az első pár találat között is, és amennyiben még meggyőző is a honlapunk, nem csak megjelenünk a felhasználó előtt, hanem minket is választ és vásárolni fog.

 

Éppen ezért fontos, hogy legyen egy jól átgondolt és megfelelően felépített weboldalunk!

 

Miért pont weboldal?

 

Az online jelenlét nem csupán saját honlapon keresztül valósulhat meg. Lehetőségünk van létrehozni valamilyen közösségi média profilt, vagy vezethetünk blogot, és természetesen indíthatunk saját weboldalt is. Mindezek közül talán a honlap igényel legtöbb tervezést és időráfordítást, mégis miért ezt válasszuk?

 

Mindegyik platform hasznos, de más-más célt szolgálnak és más célcsoport eléréséhez járulhatnak hozzá. Részleteznünk sem kell, hogy mekkora különbség van egy Instagram story és egy szakmai blogbejegyzés hatása és közönsége között. Bátran kombináljuk ezeket a lehetőségeket, de a weboldal nyújtja a leghitelesebb tájékoztatást, ahol minden szükséges információt a megfelelő struktúrában meg tudunk osztani látogatóinkkal, potenciális vásárlóinkkal.

 

Számtalan ember követ márkákat Facebookon, Instagramon, de a legtöbb esetben nem ez az első interakció. Ha valaki megoldást keres egy problémájára, nem a közösségi média oldalakon teszi ezt céges profil után kutatva, főleg, hogy valószínűleg a problémájára megoldást kínáló cég nevét sem tudja. A kereső az első lépés, és miután megtetszett neki a vállalat, vagy kapcsolatba került vele és elégedett volt, azután kezdi a közösségi médiában követni további információkért, érdekességekért.

 

Az említett három platform inkább kiegészíti, mintsem helyettesíti egymást. Ha van rá elég erőforrásunk, érdemes kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket, és nem csupán egyet választani, hanem kombinálni őket a lehető legjobb hatás elérése érdekében.

 

 

Domaint regisztrálok

Ajánlott cikkek:

Honlap vagy céges Facebook oldal?

Hogyan lehet weboldalam?

Avatar for Robot Robi
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)