Így szerezzünk értékes domaint!

Egy előző cikkünkben már kifejtettük, hogy mik is azok a felszabaduló domainek, és hogyan tudjuk használni a domain figyelő szolgáltatást márkánk megvédésére.

 

Most viszont arról lesz szó, hogyan szerezhetünk értékes domaineket, melyek szolgálhatják vállalkozásunkat, például azzal, hogy rajtuk keresztül saját oldalunkra tereljük a látogatókat, vagy pedig később továbbértékesítjük az így megszerzett domaineket.

 

Hogyan működik a domain elkapó?

 

Ahogyan már említettük, domain figyelő szolgáltatásunkat igénybe véve figyelni tudunk bizonyos számunkra hasznos kulcsszavakat. Ilyenkor a rendszer automatikusan e-mailes értesítést küld, ha frissen beregisztráltak egy általunk figyelt kulcsszót tartalmazó domaint, sőt akkor is, ha felszabadul egy ilyen.

 

Ez utóbbi esetben be tudjuk állítani elkapásra, így megadva az esélyét, hogy a mi tulajdonunkba kerüljön. Ehhez be kell lépnünk a Rackhost rendszerén keresztül saját felhasználói fiókunkba, ott a bal oldali menüsorban a domain figyelőt választani, majd átkattintani a domain elkapó fülre.

 

Ekkor kilistázva meg fognak jelenni (felszabadulás dátuma, kimenő linkek, minden link, domain authority vagy page authortiy szerint) a lejáró domain nevek, melyek közül bármelyiket szabadon be lehet állítani elkapásra. Ehhez adjon meg egy Ön számára tetszőleges licit összeget kreditek felhasználásával, melynek el kell érnie egy meghatározott minimumot. Természetesen végül a legmagasabb ajánlatot tevő számára kerül beregisztrálásra az adott domain, a licit azonban titkos, azaz senki sem tudja, hogy más egyáltalán pályázik-e arra a domainre, és ha igen, mekkora összeggel.

 

Ajánlattétel esetén a megadott összeg zárolásra kerül kreditjeiből, sikertelen elkapás esetén azonban természetesen jóváírjuk ezeket Önnek. A sikeres elkapást nem tudjuk garantálni, hiszen a licitek összegétől függ, hogy végül ki “nyeri” a választott domain nevet. Amennyiben meggondolja magát, az elkapási szolgáltatás visszamondására is lehetősége van, mégpedig a megjelölt domain lejáratának napjáig.

 

Lehetősége van arra is, hogy ne csak pontosan meghatározott kulcsszavakra kereshessen, hanem speciális karakterek hozzáadásával még hatékonyabban tudja kiválasztani az Ön számára leghasznosabb domaineket. Egy tetszőleges karaktert tud helyettesíteni a ? használatával, mely természetesen halmozható is. Példának okáért ?or.hu jelenthet kor.hu-t, de szerepelhet a találati listában a bor.hu vagy por.hu egyaránt. Figyelni kell arra is, hogy a kétjegyű mássalhangzókat két ?-lel kell helyettesíteni. Valamint ez a karakter arra is megoldás lehet, amennyiben az összes három betűből álló elkapható .hu végződésű domaint meg akarjuk tekinteni, egyszerűen keressünk rá a ???.hu-ra.

 

Ezenkívül a * karaktert is érdemes lehet használni felszabaduló domainek keresése esetén, ugyanis ez bármit jelenthet, nem csupán egyetlen karakterre vonatkozik. Azaz ha rákeresünk a valami*.hu domainre, akkor megkaphatjuk eredményül a valamimas.hu-t, vagy a valaminagyonmas.hu-t is, a *valami.hu pedig eredményezheti többek között a masvalami.hu domaint.

 

Tehát számos különböző módon használhatja domain figyelő és domain elkapó szolgáltatásainkat, az Ön céljainak megfelelően. Az azonban biztos, hogy nagyon hasznos funkciók, érdemes őket kipróbálni!

 

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)