Így védje meg márkáját!

Biztosan Ön is szembesült már azzal, hogy a konkurencia valamilyen módon megpróbálta ügyfeleit a saját cégéhez csábítani, vagy éppen elvenni. Ugye milyen bosszantó?

 

Hogyan védjük meg domainünket?

 

Önnek is van lehetősége arra, hogy tegyen ellene. Amennyiben domainjéről van szó, eleve nem árt bebiztosítania magát azzal, hogy a választott domain név gyakori végződésű változatait beregisztrálja, valamint a könnyű félregépelésből származó, esetleg ékezetes verziókat is.

 

Viszont könnyedén előfordulhat, hogy ezek már foglaltak, vagy nem jut eszébe minden lehetséges variáció, így a konkurencia az Ön tudta nélkül használhat egy, vagy több közeli változatot, ezzel eltérítve a felhasználókat, ügyfeleket.

 

Mi lehetőséget biztosítunk arra, hogy figyelje előre megadott kulcsszavak alapján a lejáró vagy a frissen regisztrált domaineket, majd a fiókhoz tartozó e-mail címére értesítést kapjon ezekről. Így tudni fogja, ha a konkurencia épp az Önéhez hasonló domaint regisztrált, vagy ha felszabadul egy eddig foglalt, Ön számára értékes domain.  Előbbi leginkább akkor lehet hasznos, ha védjeggyel rendelkezik az adott szóra vonatkozóan és meg szeretné akadályozni, hogy valaki ezzel visszaéljen.

 

Gyakran előfordul az is, hogy egy teljesen új domain helyett érdemesebb egy korábban már beregisztrált és utána lejárt domaint beregisztrálni.  Ennek több oka is lehet. Egyrészt a lejárt domain rendelkezhet sok külső hivatkozással, a korábban rajta levő minőségi tartalomnak köszönhetően, másrészt az is lehet, hogy jobb a neve, mit azoknak a domainekenek, melyeket mit találtunk ki. Tovább akkor is hasznos lehet figelni a lejáró domaineket, ha hasonló kifejezéseket, kulcsszavakat tartalmazó domain portfóliót akarunk építeni. Ezeket akár tovább is értékesíthetjük, vagy átirányíthatjuk őket saját oldalunkra.

 

Mi is az a felszabaduló domain?

 

A .hu domainek a lejárat utáni felmondási időszakban 45 napig, majd törlés előtti parkolásban 60 napig várakoznak, ezen időszak alatt a domain regisztrációját meghosszabbíthatja a használója. Amennyiben ez nem történik meg, megnyílik mások számára is az új regisztráció lehetősége. Időközben azonban többen is megbízhatnak egy regisztrátort, hogy amint bekövetkezik a domain törlése, vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben. Abból kifolyólag, hogy ilyen megbízást többen is adhatnak le egy domainre, a törléskor több nyilvántartásba vételi kérelem versenyezhet egymással. Ilyen domain elkapó szolgáltatást a Rackhost is nyújt ügyfeleinek. Viszont egyelőre a domainek figyelésénél tartunk…

 

Hogyan működik a domain figyelő szolgáltatás?

 

Előszöris egy felhasználói fiókra van szüksége a Rackhost.hu oldalon, ott lesz lehetősége arra, hogy előre megadott kulcsszavak alapján figyelje a lejáró, vagy a frissen regisztrált domaineket. Kulcssszavakat tud beállítani, ez alapján ellenőrzi a rendszer a listát, majd értesítést küld Önnek a fiókjához tartozó email címre. Sőt hasonló találatok figyelésére is lehetősége van, így a rendszer a szó ragozott és ékezetes alakjait is figyelni fogja. Tehát több felhasználási célra egyaránt hasznos lehet.

 

Használja a domain figyelő szolgáltatást és védje meg márkáját!

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)