Hurrá, nyaralunk- avagy miért van szükség nyáron is domainre?

Biztosan felmerült a kérdés, hogy mi köze lehet a domain neveknek a nyárhoz? Ki is fejtjük!

 

Már javában tart a nyár, az iskolásoknak is megkezdődött a nyári szünet. Nincs is ennél alkalmasabb időpont a családi nyaralásra. Ilyenkor mennek leggyakrabban az emberek szabadságra, ha lehet utazással, szórakozással töltik idejük nagy részét. A kivett szabadnapok erre az időszakra koncentrálódnak.

 

Ezen érthető okokból kifolyólag, sok vállalkozás panaszkodik rá, hogy nem megy jól az üzlet a nyári időszakban, hiszen a legtöbben nyaralásra, kikapcsolódásra fordítják bevételüket és más jellegű szolgáltatásokat vesznek igénybe, mint az év többi részében. Valóban van olyan szektor, ahol a cégek kicsit gyengébben teljesítenek ezekben a hónapokban, de ezt az időt sem kell hasztalanul tölteni:

  • Végezhetjük ilyenkor a raktározást, felújítást,
  • tarthatunk brainstormingot,
  • képezhetjük magunkat és munkavállalóinkat.

Számos lehetőséget rejt ez az időszak a nyáron kevésbé pörgő vállalkozások számára is.

 

Viszont arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy egyes iparágakban épp a nyári időszak jelenti a fellendülést, legjobb hónapokat, érdemes ezt a lehető legjobban kihasználni. Gondolunk itt az éttermekre, cukrászdákra, strandokra, vendégházakra, szórakozási lehetőséget kínáló cégekre.

 

Manapság az internet előtérbe kerülésével a legtöbb ember teljesen online tervezi meg kirándulását az úti céltól kezdve, a szállás lefoglalásán át, egészen a környékbeli látnivalókig, lehetséges programokig. Előre tudja a nyaralás teljes menetét, van programterve jó és rossz idő esetére is. Ilyenkor nem túl gyakran térnek el ettől a tervtől, nem feltétlenül keresgélnek már a környéken lehetőségeket, hiszen találtak online is annyit, amennyire az út tervezett hosszának kétszerese alatt sem lenne idő.

 

Ebből következik, hogy nyújthatunk mi bármilyen jó szolgáltatást, lehet miénk a környék legjobb fagyizója, leghangulatosabb vendégáza, legszórakoztatóbb szabadtéri programja, ha nem vagyunk jelen online, nem (vagy csak kisebb számban) fognak ránk találni a nyaralni vágyók.

 

Egy kis családi vállalkozásnak, kiadó szobának is érdemes saját online felületet létrehozni a nagyobb láthatóság érdekében. Még nem késő nekikezdeni! Választani kell egy jó domain nevet, igénybe venni egy céljainknak megfelelő tárhely szolgáltatást, majd egy WordPress honlapot létrehozni néhány fontos információval, képekkel, elérhetőséggel, és már várhatjuk is a kirándulókat!

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)