Domain, mint a legolcsóbb marketing eszköz

Manapság már elengedhetetlen a vállalkozások online jelenléte, legyen szó nonprofit szervezetről, vagy profitorientált vállalkozásról. Ahhoz, hogy a felhasználók megtaláljanak minket az interneten, szükség van egy honlapra, ehhez pedig többek között egy domain névre és tárhelyre is.

 

A domain név nagymértékben hozzájárulhat cége sikeréhez. Amennyiben a domain név frappáns és könnyen megjegyezhető, segít a brandépítésben és a látogatószerzésben egyaránt. Egy jól hangzó domain név nem mellesleg megkönnyíti a promóciós alkalmazást is, hiszen kevesebb ismétlésszám is elegendő a reklámokból, megjelenésekből, hogy az emberek megjegyezzék domain címünket és rátaláljanak honlapunkra. Ráadásul a megfelelő kulcsszavakat tartalmazó domain nevek a keresőoptimalizálás szempontjából is hasznosak, hiszen több organikus látogatót eredményezhetnek. Nem utolsó sorban pedig az AdWords hirdetés is nagy valószínűséggel olcsóbb lesz ezáltal, ugyanis a kulcsszavas domain név növeli a hirdetés relevanciáját.

 

Éves fenntartása csupán annyi, mint pár nyomtatott reklámanyag, viszont jóval több emberhez eljut, aktívabban tudja szolgálni a vállalkozás népszerűsítését és sikerét. Például a Rackhostnál egy domain ára nettó 1500 forint két évre, tehát az éves fenntartási díja csupán 750 forint. Milyen egyéb marketing tevékenységet tudunk megvalósítani 750 forintból? A Facebook organikus elérések gyakorlatilag a követőink pár százalékához jutnak el, egy Facebook hirdetés pedig ekkora összegből nem túl sok embert tud ténylegesen elérni. Nem beszélve arról, hogy a 750 forintból legyártott pár szórólap is valószínűleg maximum rövid távú eredményt nyújt, lehet hogy pár perc alatt az emberek kezéből a kukában landol. Sőt két potenciális üzleti partnerünkkel való kávézást sem feltétlenül futja ez az összeg. Ezzel szemben fenntarthatunk belőle egy domaint, (saját kezeléssel és ingyenes tárhellyel) akár teljes egészében a honlapunkat egy évig, ahol rengeteg látogatót fogadhatunk.

 

Beláthatjuk, hogy a domain név a legolcsóbb marketingeszköz, de természetesen nem mindegy, milyen domain nevet használunk. Pár tényezőt elég ha figyelembe veszünk és egy kis kreativitással máris megtalálhatjuk a megfelelő domain nevet.

 

Mindezekhez először is az elhatározásunkra van szükség, egy kis idő- és energia ráfordításra, némi ötletelésre, majd a megfelelő név kiválasztása után egy megbízható domain regisztrátorra, ahol biztos kezekben tudhatjuk domain nevünket, vagy domain neveinket és lehetőség szerint ugyanennél a szolgáltatónál igénybe tudjuk venni tárhely szolgáltatásunkat is. Mi a Rackhostnál mindezt biztosítjuk. Ráadásul teljesen online intézheti a teljes regisztrációs folyamatot a megrendeléstől egészen a fizetésig, valamint a még gyorsabb ügyintézés érdekében bankkártyás fizetést is választhat.

 

Kételkedik még benne, hogy a domain a legolcsóbb marketing eszköz? Használja ki a benne rejlő lehetőségeket!

 

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)