Mi az a webtárhely és miért van rá szükségem?

A Rackhostnál az a célunk, hogy segítsük a vállalkozások sikerét és internetes jelenlétét már az első lépésektől kezdve. Mindezt oly módon tesszük, hogy nem csupán domain regisztrációt, hanem a honlap indításához és üzemeltetéséhez szükséges tárhely szolgáltatást is nyújtunk. Hiszen sem domain név, sem tárhely nélkül nincs weboldal.

 

Mi az a webtárhely?

 

A tárhely tulajdonképpen egy szerveren, azaz fizikai számítógépen létrehozott, és egységnyi méretre elkerített lemezterület, ahová feltöltheti honlapját. A webtárhely manapság széles körben elterjedt és elérhető, ugyanis ez a legolcsóbb fajtája az internetes megjelenésnek. A honlap működtetéséhez, futtatásához a szolgáltató webszerverén minden szükséges kiegészítésnek működnie kell és egyáltalán nem igényel túl nagy szakértelmet a használata. A felhasználó akár kisebb rendszergazdai ismeretekkel is elboldogulhat.

 

Miért van rá szükség?

 

A honlap nem képes önmagában megjelenni, a böngésző a tárhelyre feltöltött tartalmat fogja megjeleníteni weblap formájában. Tehát az Ön által a honlapon megjeleníteni kívánt tartalmat (az információkat, képeket, videókat) tárolja és jeleníti meg a látogatók számára.

 

Mekkora webtárhelyre van szükség?

 

Amikor webtárhely szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, akkor gyakorlatilag arról döntünk, hogy mekkora helyet foglaljon el a szerveren az általunk fenntartani kívánt honlap. Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani a szerveren elfoglalt szükséges hely méretét, először meg kell határoznunk a honlapunk nagyságát!

 

Ehhez az alábbi kérdéseket kell megválaszolnunk:

 

  • Milyen típusú honlapot szeretnénk létrehozni? (céges, blog, e-kereskedelem, stb.)
  • Mekkora lesz a honlap egy átlagos oldala?
  • Milyen típusú fájlokat akarunk elhelyezni a honlapon?
  • Hogyan szeretnénk fejleszteni az oldalt a jövőben?
  • Mennyi egyedi weboldalt szeretnénk a honlapunkon?

 

Hogyan választhatunk?

 

Számos különböző konstrukció létezik. A kis- és középvállalkozásoktól kezdve egészen a nagyméretű cégekig nálunk mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szolgáltatást. A vállalkozás méretétől és céljaitól függően kiválaszthatja az Ön számára leginkább optimális tárhely csomagunkat.

 

Csomagjainkat a piaci igényekhez alakítottuk, webtárhely kínálatunk ehhez igazodva igen széleskörű. Portfóliónk az egészen kis kapacitású tárhelyektől az ipari méretű forgalom kiszolgálásáig terjed.

 

Választhat Mini, Midi, Maxi és Mega webtárhely szolgáltatásaink közül az Ön igényeinek megfelelően. Az egyes csomagok funkcióinak részletes listáját a honlapon olvashatja.

 

A megrendelői igény növekedésével lehetősége van a tárhely csomagok módosítására, így ha növekszik a forgalom, vagy nagyobb tárhelyre lenne szüksége, akkor honlapunkon keresztül, vagy ügyfélszolgálatunk segítségével könnyen, üzemkiesés nélkül elvégezhető a váltás.

 

Most már mindent értünk. Tudjuk, miért van szükségünk domainre és tárhelyre, de mégis…

 

Mennyi időbe telik, míg megjelenhet cégünk online?

 

A domain regisztráció .hu domainek esetén átlagosan 3 munkanap, .com, .net, .eu, .info és .org domaineknél 24 óra, a tárhely pedig átlagosan 1-2 munkanapon belül használatba vehető. Ezután már csak fel kell tölteni tartalommal a honlapot és meg is jelenhetünk a nagyközönség számára.

 

Sok sikert kívánunk hozzá!

 

Ne feledje, mi a Rackhostnál tárhelyet adunk elképzeléseinek!

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)