« Vissza

Kétfaktoros azonosítás cPanelhez tartozó Webmail felületen

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A kétfaktoros hitelesítés (2FA) egy olyan biztonsági intézkedés, amely az azonosítás 2 formáját követeli meg. Ebben az esetben a bejelentkezés folyamata úgy zajlik, hogy a helyes felhasználónév és jelszó beírását követően egy frissen generált hitelesítő kód megadására is szükség lesz. Egy telefonra letölthető applikáció fogja ezt a kódot biztosítani, így ezt az alkalmazást mindenképpen telepíteni kell a szolgáltatás használatához. Okostelefon hiányában a belépés sem lehetséges.

Megjegyzés:

  • A 2FA használatához szükség van egy okostelefonra, amelyre telepítve van egy támogatott időalapú, egyszer használatos jelszót (TOTP) biztosító applikáció. Az alábbi appokat javasoljuk:

             1. Android™, iOS®, Blackberry® – Google Authenticator™

             2. Android, iiOS – Duo Mobile

             3. Windows® Phone – Authenticator

2FA konfiguráció

Ahhoz, hogy a 2FA- t konfigurálja, a következő lépéseket kell végrehajtani:

1. Lépjen be a cPanel felületére a Rackhostos fiókjából, majd kattintson az Email fiókok gombra. 

2. Annak a postafióknak a sorában, ahol be szeretné állítani a kétfaktoros hitelesítést, kattintson a Check Email gombra. 

3. A megjelenő felületen meg fogja találni azt a gombot, ami a Two- Factor- Authentication névre hallgat és ahol be tudja állítani a postafiókjához a kétfaktoros hitelesítést, amit a feliratra való gombnyomással tehet meg. 

Az itt megjelenő felületen a gombra kell kattintani és két lehetősége nyílik a beállításra:

  • Automatikus konfigurálás az appal: a megjelenő QR- kód beolvasásával lehetséges 
  • Manuális konfigurálás az appal: a megadott kulcs beírásával van rá mód

4. Amint megtörténik a QR- kód beolvasása vagy a kulcs beírása, kapni fog egy 6 számjegyű kódot, amely 30 másodpercig érvényes. Ezt a kódot az alábbi mezőbe írja be és kattintson a gombra.

Végezetül, ha megfelelően beírta a kódot, akkor az alábbi üzenetet kell kapnia, ami azt jelenti, hogy a beállítás sikeresen lezajlott:

Ezt követően minden alkalommal, amikor be szeretne jelentkezni a cPaneles csomaghoz tartozó Webmail felületére, akkor első körben a rendszerünk elkéri a teljes email címet, illetve a hozzá tartozó jelszót, majd kéri a 6 számjegyű hitelesítő kódot, amit a telefonos applikációból tud kinyerni és 30 másodpercig érvényes (ennek elteltével új kód kerül generálásra).  

Kétfaktoros hitelesítés kapcsán végezhető műveletek

Amikor a Check Email gombra, majd a megjelenő felületen a Two- Factor- Authentication feliratra kattint, akkor kétféle művelet elvégzése válik aktívvá:

1. – Ha erre a gombra kattint, akkor újra be tudja állítani a kétfaktoros hitelesítést, frissíteni tudja annak konfigurációját. Itt ismét QR- kódos vagy kulcsos megoldással össze tudja kapcsolni a telefonos applikációval a fiókot, majd az időalapú, 6 számjegyű kóddal meg tudja erősíteni a beállítást.

2. – Ha erre a gombra kattint, akkor ki tudja kapcsolni a kétfaktoros hitelesítést. A megjelenő felületen tud választani az és a gombok közül a szándéka megerősítéséhez.

 

A kétfaktoros hitelesítés beállításával kapcsolatos kérdések ügyében keresse ügyfélszolgálatunkat!

Kapcsolódó cikkek