SSL tanúsítvánnyal a biztonságért

Minden vállalkozás számára fontos tényező, hogy bizalmat tudjon építeni ügyfelei irányában. Nem egyszerű feladat ez egy hagyományos, fizikai üzlettel rendelkező cég esetén, szemtől szemben sem, de talán még nehezebb dolgunk van, ha az online térről van szó. Hogyan tudunk bizalmat kelteni online?

 

Számos lehetőség van erre a logók, díjak közzétételétől kezdve, a garanciák vállalásán keresztül, egészen akár az ajánlások szerzésééig, vagy a közösségi média felületeink megjelenítéséig. Természetesen a biztonsági tanúsítványok is kelthetnek bizalmat a látogatókban, mégpedig többek között az SSL tanúsítvány.

 

Mi is az az SSL?

 

A weboldalak titkosított kapcsolaton keresztül történő kiszolgálását SSL tanúsítvány segítségével tudjuk biztosítani. Az SSL tanúsítvány tulajdonképpen védelmet nyújt a látogatók és a honlap számára is azáltal, hogy titkosítja a kommunikációt a weboldal látogatói és a szerver között. Főleg azoknál a weboldalaknál fontos ez, ahol bankkártyás fizetésre is van lehetőség, de a bizalmas információk kiszivárgását is segít megakadályozni. Többek között fokozza az oldalra begépelt jelszavak védelmét is, amely szintén nem egy elhanyagolható tényező.

 

Honnan ismerjük fel?

 

Meglehetősen egyszerű megállapítanunk, hogy a weboldal, amit felkerestünk, biztonságos-e vagy sem. A böngészőben felül, az URL melletti sáv bal oldalán látnunk kell egy zöld lakatot, ráadásul egyes böngészőkben még a biztonságos felirat is megjelenik, mutatva, milyen honlappal van dolgunk. Ahol ezt nem látjuk, az az oldal nem rendelkezik SSL tanúsítvánnyal. Példaként saját oldalunkat mutatjuk meg, a honlap címünk melletti ikonnal:

 

SSL tanúsítvánnyal a biztonságért

Jól látszik, hogy a Rackhost honlapja rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, tehát biztonságos.

 

Természetesen weboldal tulajdonosként azt szeretnénk, hogy a mi oldalunk is biztonságos legyen, és mindezt láthatóvá is tegyük. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a látogatók bizalommal tekintsenek honlapunk irányába, ami pedig a vállalkozásunk egyik fő célját kell, hogy jelentse, bármilyen szektorban tevékenykedünk. Ez egy egyszerű módja a biztonság kifejezésének, és a bizalom megalapozásának, miért ne tennénk meg mi is?

 

Hogyan vehetem igénybe?

 

Az SSL használatához szükség lesz arra, hogy SSL tanúsítványt telepítsünk a szerverre. Egyes tárhely szolgáltatók esetén mindezt egy teljesen külön szolgáltatásként tudja igénybe venni, plusz díjazás fejében. Mi az egyre növekvő fontossága és a felhasználói visszajelzések következtében a Mini, Midi, Maxi és Mega tárhely csomagjaink mellé egyaránt díjmentes SSL-t biztosítunk. Természetesen a telepítés menetéről is adunk részletes tájékoztatást a Tudásbázisunkon, hogy megkönnyítsük a folyamatot. Reméljük, ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy ügyfeleink weboldalai minél biztonságosabbak legyenek, ezáltal az Ön látogatói is minél nagyobb bizalommal forduljanak vállalkozásához.

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)