Nagy domain körkép

Tekintse meg videónkat a témáról!

 

A domain egy egyedülálló azonosító a saját virtuális tulajdonainkhoz és azok irányításához, amely képviseli márkáinkat, kampányainkat, termékeinket, vagy általában az üzletünket. Nem véletlen, hogy egyre több weboldal, webáruház jelenik meg az interneten, így természetesen ezzel együtt egyre több domain regisztráció megy végbe.

 

.hu domain regisztrációk

 

Az utóbbi években ugyan a bejegyzett .hu domainek számának növekedése lassult az előző időszakhoz képest, mégis elmondható, hogy a domainek száma évről évre nő. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy 2016-ban 93 085 db .hu domain regisztráltak, majd 2017-ben is közel annyit, összesen 92 437 db-ot. Ez 2017-ben havonta átlagosan 7 703 új .hu domain regisztrációt jelent, hetente átlagosan 1778 db-ot, naponta 253-at.

.hu domain regisztrációk száma

Forrás: saját szerkesztés a Hureg statisztika alapján

 

Egy kis érdekesség, hogy  2017. január 1-jén, az év első létrehozott domainje a furling.hu volt, míg az év végi utolsó az flbgym.hu.

2014 tavaszától már ékezetes domain nevek bejegyzésére is van lehetőség. Habár ez még kevésbé elterjedt, érdemes lehet a használni kívánt domain nevet ékezetes és ékezet nélküli formában is beregisztrálni, majd ugyanarra a weboldalra irányítani, így elkerülhető, hogy a konkurencia használatba vegye, valamint a potenciális ügyfelek is hamarabb rátalálhatnak az oldalra.

 

Egyéb végződésű domain regisztrációk

 

Az előbbiekben bemutatott statisztika csak a .hu domain nevekre vonatkozik, azonban egyre több magyar vállalkozás regisztrál egyéb végződésű domaineket is. Például, ha angol nyelvű látogatókat is várunk honlapunkra, érdemes a .com végződésű domain regisztrálása (is), vagy nonprofit szervezetek esetén a .org használata lehet előnyös. Ezeken kívül azonban számos különböző végződés választható, melyek egyre népszerűbbek. Világszinten jellemző ez a tendencia, ezernél is több végződéssel regisztrálhatók domain nevek, a lehetőségek száma pedig évről évre nő. 2017-es külföldi statisztika szerint a  10 leggyakrabban bejegyzett általános felső szintű domainek a következők:

leggyakoribb tld-k

Forrás: https://ntldstats.com/tld

 

Speciális vállalkozások esetén érdemes lehet ezeknek az alkalmazása, vagy más végződések mellett történő regisztrálása. Amennyiben Önnek is van egy jó ötlete, foglalja le választott domainjét még ma!

A domain regisztráció folyamata egyszerűbb, mint gondolná.

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)