Miért készítsünk esküvői weboldalt?

Ha ezt a cikket olvasod, feltételezhetően esküvő előtt jártok pároddal és már megtörtént a lánykérés. Gratulálunk! Nagyon örömteli, de közben sűrű, számtalan teendővel teli időszak áll előttetek. Ebben igyekszünk segíteni és adni pár hasznos tippet!

 

Biztosan hallottatok már esküvői weboldalakról, vagy láttatok ilyeneket az interneten. Valószínűleg két dolog történhetett:

 

  • Fogalmatok sem volt, mire lehet jó ez az egész. esetleg
  • Rácsodálkoztatok, hogy milyen remek ötlet és eldöntöttétek, hogy nektek is mindenképpen lesz!

 

Bármelyik táborba is tartoztok, igyekszünk hasznos információkkal szolgálni.

 

Mi a legfőbb célja egy esküvői oldalnak?

 

Online meghívóként is szolgálhat, külföldön élő rokonoknak, ismerősöknek is elküldhető. Távolabb élő vendégek esetén akár személyes látogatás nélkül is megoldhatjátok a “meghívó átadását”.

 

Miért hasznos?

 

Számos fontos információt megoszthattok a vendégekkel anélkül, hogy mindenkit külön kellene tájékoztatni. Számos telefonhívást és e-mailt megspórolhattok, ráadásul olyan dolgokat is közzétehettek vagy megtudhattok a vendégekről, melyekre nem biztos, hogy lenne elég idő, lehetőség a meghívó átadásakor, a személyes találkozó keretében.

 

Mit tartalmazhat egy esküvői honlap?

 

  • Visszajelző űrlap a vendégek számára

 

Talán a leghasznosabb funkciója, hogy visszajelzést tudtok kérni a meghívottaktól, ráérnek-e, előreláthatólag hányan fognak érkezni az esküvőre. Továbbá lehetőség van az esetleges allergiákról, egyéb fontos tudnivalókról is tudomást szerezni, melyek segítségetekre lehetnek az esküvői menü vagy a helyszín kialakításakor.

 

  • Rendezvény részletes bemutatása

 

A weboldalon tájékoztathatjátok a vendégeket a szertartás pontos menetrendjéről, helyszínekről. Esetleg térképes navigációval is segíthetitek a messzebbről érkező rokonokat, sőt a környék szálláslehetőségeit is bemutathatjátok.

 

Tovább folytatva a sort, az idő előrehaladtával a pontos menüt is közzétehetitek, hogy egy kis ízelítőt kapjanak a vendégek, mi fog várni rájuk.

 

  • Az ifjú pár bemutatása

 

A weboldalon arra is lehetőség nyílik, hogy bemutassátok, hogyan ismerkedtetek meg, mi történt veletek a közös évek alatt, képeket oszthattok meg a legemlékezetesebb nyaralásokról, de elárulhatjátok a lánykérés részleteit is. Mindez kevésbé lenne lehetséges, ha minden rokonhoz vinni kellene az évek alatt felgyülemlett fotóalbumokat, és pontról pontra mindenkinek el kellene mesélni ugyanazokat az eseményeket.

 

  • Segítők bemutatása

 

Az előzőhöz hasonlóan bemutathatjátok a zenekart, ceremóniamestert, tanúkat, koszorúsokat, örömszülőket és bárkit, akit csak szeretnétek.

 

  • Képek, videók megosztása

 

Talán a legjobb az egészben, hogy a nagy nap után ugyanezen a platformon megoszthatjátok a készült fotókat, videókat, melyeket minden vendég könnyedén végignézhet, sőt ők is feltölthetik azokat a felvételeket, melyeket készítettek.

 

  • Blog

 

Ha van időtök és kedvetek, akár blogot is vezethettek már a készülődés időszakáról, majd az esküvő után az életetek alakulásáról, a gyermek(ek) érkezéséről és minden fontos eseményről, melyet szeretnétek megosztani a hozzátok közel állókkal.

 

Extra tippek

 

Az oldal stílusa illeszkedjen az esküvői dekorációhoz, a harmónia megteremtése érdekében!

Ne felejtsétek el a meghívókra ráírni a weboldalatok domain nevét, vagy akár egy QR kódot is rányomtathattok.

 

A privát szféra megőrzése érdekében arra is lehetőségetek van, hogy regisztrációhoz, vagy jelszóhoz kössétek a honlapra történő belépést, így tényleg csak a vendégek férhetnek hozzá a megosztott információkhoz, képekhez.

 

Sok sikert a honlaphoz!

 

Domaint regisztrálok

 

Ajánlott cikk: Hogyan készítsünk esküvői weboldalt?

 

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)