Mi alapján válasszak webtárhelyet?

Tekintse meg videónkat is a témában!

 

Honlapunk létrehozásához szükség van domain név regisztrációra és tárhelyre egyaránt. A szolgáltatóknál általában többféle webtárhelycsomag közül tudunk választani, sőt az is előfordul, hogy saját igényeinknek megfelelően állíthatjuk össze a megfelelő konstrukciót. De mégis mi alapján válasszunk?

 

Tárhely méret

 

A legfontosabb, hogy a honlapunk kiszolgálásához megfelelő méretű webtárhelycsomagot válasszunk. Ehhez vegyük figyelembe, hogy miként szeretnénk felépíteni a weboldalt! Használunk-e sok képet, videót, animációt, esetleg egy egyszerű design fogja jellemezni? Valamint dinamikusan változó, folyton frissülő oldalról lesz szó, vagy többnyire állandó tartalommal rendelkező, statikus honlapot tervezünk? Ezenkívül azt is meg kell becsülnünk, hogy várhatóan mennyi látogató fog érkezni a weboldalra! Többek között ezek alapján tudjuk megállapítani, hogy mekkora tárhelyre lesz szükségünk. Érdemes a későbbi fejlesztési irányokat, bővülést is figyelembe venni és ezek alapján inkább kicsit nagyobbat választani, mint amire épp jelenleg szükségünk van. Azonban természetesen, ha a jövőben mégis nagyobb csomagra kell váltani, ez mindenféle fennakadás nélkül lehetséges.

 

Megbízható szolgáltató

 

Nem csupán azt kell eldöntenünk, hogy mekkora tárhelyre van szükségünk, hanem azt is, hogy melyik szolgáltatónál szeretnénk igénybe venni. Amely tényezőre a leginkább érdemes odafigyelni, az a megbízhatóság. Azaz mennyire tudhatjuk biztonságban adatainkat az adott szolgáltatónál? Garantálják-e, hogy kiesés nélkül fognak üzemelni tárhelyeink? (Például a Rackhost 99,9% rendelkezésre állási garanciát biztosít ügyfeleinek.)

Továbbá azt is meg kell vizsgálnunk, hogy van-e élő személyes ügyfélszolgálata a cégnek? Ugyanis, ha bármilyen problémába ütközünk, jelentősen megkönnyíti a megoldást és a kommunikációt, ha fel tudunk hívni valakit, aki segítséget nyújt.

 

Számos tárhelyszolgáltató létezik, talán nem lenne egyszerű mindegyiket megvizsgálni a fenti szempontok szerint. Egyszerűbb, ha elolvassuk ügyfeleik róluk alkotott véleményét, vagy kérjük ismerőseinket, osszák meg velünk saját tapasztalataikat.

 

A későbbi beállításokat illetően a legegyszerűbb, ha olyan szolgáltatót választunk, ahol domain neveinket is szívesen regisztráljuk, valamint számunkra megfelelő tárhelycsomagot is kínálnak. Így egy helyen tudjuk kezelni a weboldalunkhoz szükséges elemeket, mely a későbbiekben megkönnyíti az ügyintézést.

 

Vásárlás

 

Amint kiválasztottuk a szolgáltatót, és azt is eldöntöttük, mekkora webtárhelyre van szükségünk, már csak a vásárlás van hátra. Az ellenérték befizetése után rögtön használható is a szolgáltatás, kezdhetjük honlapunk tartalmának feltöltését. Sok sikert kívánunk!

 

Tárhelyet szeretnék

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)