A Rackhost Zrt. tovább növekszik: Felvásárolta a MAXER Hosting Kft. szolgáltatási portfólióját

Hivatalos sajtóközleményünk itt érhető el: Sajtóközlemény – Rackhost Zrt.

A magyar hosting szektor jelentős fejleményeként a Rackhost Zrt. 2024. június 25-én felvásárolta a Maxer Hosting Kft. teljes szolgáltatási portfólióját. Az akvizíció révén a Rackhost tovább erősíti piaci pozícióját, mint az ország legdinamikusabban növekvő domain- és hosztingszolgáltatója.

Akvizíciós eredmények

A Rackhost Zrt. 2023 novemberében vásárolta fel több külföldi befektető elől a Deninet Kft. hoszting és adatközpont szolgáltatási üzletágát, ezzel is megszilárdítva piaci jelenlétét. Jelenleg három szerverteremmel rendelkezik az országban – Budapesten és Szegeden –, a .hu domainregisztrációk számában már 2020 óta piacvezető, több mint 100 000 domaint kezel. Folyamatosan bővülő portfóliójával és ügyfélkörével, valamint az újabb felvásárlással egyre inkább meghatározó szereplővé válik a hazai tech szektorban.

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott az akvizíció kapcsán: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Maxer Hosting Kft. portfóliójának felvásárlásával tovább növelhetjük szolgáltatásaink színvonalát és a cég jelentőségét a magyar IT piacon. Célunk, hogy ügyfeleinknek a legkorszerűbb technológiai megoldásokat nyújtsuk, és ezzel is hozzájáruljunk a hazai digitális infrastruktúra fejlődéséhez.”

Nyers Péter, a Maxer Hosting Kft. tulajdonosa elmondta: „Örömmel adtuk át szolgáltatásainkat a Rackhost Zrt.-nek. A dinamikusan fejlődő csapat szakértelme és tapasztalata a garancia arra, hogy ügyfeleink ugyanazt a magas színvonalú kiszolgálást tapasztalják majd meg, amit eddig is megszoktak.”

A felvásárlások jelentősége az IT szektorban

Az akvizíció különös jelentőséggel bír, hiszen a tech iparágban az utóbbi időben tapasztalt felvásárlási hullám részeként szolgálja a szektor fejlődését. Az elmúlt években a globális technológiai szektorra kiemelkedő növekedés volt jellemző, melyet a felvásárlások száma is jól tükröz. McKinsey elemzése szerint a globális felvásárlási piacon 2023-ban 16%-os visszaesés volt tapasztalható, amely az IT szektorra is hatást gyakorolt, azonban az akvizíciók és összeolvadások száma, lezajlott ügyletek értéke továbbra is magas​​, ami azt jelzi, hogy a vállalatok folyamatosan keresik a lehetőségeket a növekedésre és konszolidációra ezen a területen​. 

Ez a trend Magyarországon is megfigyelhető, ahol a digitális átalakulás és a növekvő piaci igények ösztönzik az ilyen típusú tranzakciókat​​. Az akvizíciók lehetőséget biztosítanak a vállalatoknak arra, hogy stabilizálják piaci pozíciójukat, innovatív technológiákat integráljanak, és bővítsék szolgáltatási portfóliójukat.

A Rackhost jövőbeni kilátásai

A technológiai szektor folyamatos fejlődése alátámasztja a Rackhost stratégiájának helyességét. A Statista előrejelzése szerint a felhőalapú szolgáltatások hazai piacán évi 20%-os növekedés várható, amely jelentős lehetőségeket kínál a vállalat számára​​. 

A Rackhost Zrt. elkötelezett amellett, hogy továbbra is meghatározó szereplője legyen a magyar IT piacnak. Ez az újabb akvizíció tovább erősíti a Rackhost Zrt. képességeit és lehetőségeit, hogy a legmodernebb technológiai megoldásokat nyújtsa ügyfeleinek, miközben erősíti a cég pozícióját, növeli piaci részesedését és hozzájárul a magyar tech iparág dinamikus fejlődéséhez.

Címkék:
Rackhost
Szerző: