Részt vettünk az SZTE Őszi Állásbörzén

A Szegedi Tudományegyetem minden év őszén és tavaszán megrendezi az SZTE Állásbörzét és Felkészítő Napokat, ahol a cégek kiállítóként vehetnek részt és bemutatkozhatnak a leendő munkavállalóik számára, különféle betöltendő pozíciót, gyakornoki helyet kínálva.

 

Idén sem szerettük volna kihagyni ezt a remek lehetőséget, így a Rackhost már harmadik éve vett részt az Állásbörzén. Szerencsére a rendezvény idén ősszel nem esett a járványügyi korlátozások alá, tehát személyes részvétellel meg lehetett tartani, ami mégiscsak sokkal jobb abból a szempontból, hogy személyesen találkozhatunk az érdeklődőkkel és van lehetőségünk részletesen bemutatkozni, megismerni őket, beszélgetni velük a cégről, motivációikról és elvárásaikról.

 

Miután jelentkeztünk az eseményre, megkezdődtek az előkészületek. Több meeting-et is tartottunk az Állásbörzével kapcsolatban, amelyek során eldöntöttük, hogy milyen pozíciókat fogunk kínálni az Állásbörzén, összegyűjtöttük, milyen reklámajándékokat szeretnénk vinni, kik fogják képviselni a céget a rendezvényen, valamint hogyan fogjuk dekorálni a standot. Majd megkezdődött a szükséges dekor elemek – poszterek, reklámzászló stb. –, valamint ajándéktárgyak, szórólapok rendelésének időszaka.

 

Szerencsére minden zökkenőmentesen zajlott és hamar el is érkezett a rendezvény napja. A cég képviselői a hivatalos kezdési időpont előtt érkeztek, hogy legyen időnk berendezni a standunkat, felrakni a dekor elemeket, valamint kihelyezni a szóróanyagokat, ajándékokat. Íme néhány fotó erről:

Rackhost állásbörze

Rackhost állásbörze

Valamint a csapatról:

Rackhost állásbörze csapat

Kiket is kerestünk pontosan? A standunk felső részén található piros és kék színkódokkal jeleztük, hogy informatikus és közgazdász hallgatókat keresünk. Nagy segítség a rendezők részéről, hogy nemcsak a cégek jelzik, hogy kiket céloznak meg, hanem a kilátogató egyetemisták is kapnak egy-egy karszalagot a tanulmányaiknak megfelelő színkóddal ellátva, így sokkal egyszerűbb az egymásra találás. Az alábbi területeken kínáltunk nyitott pozíciókat:

 

  • PHP fejlesztő gyakornok
  • Junior PHP fejlesztő
  • Senior PHP fejlesztő
  • Rendszergazda
  • Marketing gyakornok
  • Content marketing menedzser

Rackhost SZTE állásbörze szórólap

Szerencsére nagyon sok érdeklődő volt, számos egyetemista felkereste a standunkat. Egyesek más karokon tanulnak, azaz a színkódok szerint nem nálunk kívánnak dolgozni, csak kíváncsiak voltak rá, hogy milyen cég vagyunk, mert felfigyeltek a grafikáinkra és a menő reklámajándékainkra.

Rackhost SZTE állásbörze

Ha már a reklámajándékoknál tartunk… Mit is adtunk az érdeklődőknek? A céges szórólapon túl választhattak 7 féle Rackhost grafikájú matrica közül, főként a lányokra gondolva készültünk lila űrlényes zsebtükörrel és a srácok örömére 4 fajta sörnyitós kulcstartó is volt a kínálatunkban.

Állásbörze Rackhost ajándékok

Fotó: Bobkó Anna / Sahin-Tóth István

Valamint a jelentkezők ezeken túl még Rackhost pólókat is kaphattak, itt összesen 5 szín és 10 különböző minta közül lehetett választani. Volt, aki már a helyszínen fel is vette őket. 🙂

SZTE állásbörze rackhost póló

Tehát összességében nagyon jól sikerült az Állásbörze, sok élménnyel gazdagodtunk és szerencsére érdeklődőből sem volt hiány. Száznál több jelentkezés érkezett, már el is kezdtük a kiválasztási folyamatot és izgatottan várjuk a végeredményt. 

 

Címkék:
Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)