5 ok, amiért több domain névre van szükség

      1. Nem tudják jól lebetűzni

 

Az emberek számtalanszor hibáznak az élet minden területén. Nincs ez másképp ebben az esetben sem: Nem jól értik a hallott domaint, eleve rosszul jegyzik le maguknak, vagy egyszerűen csak elgépelik, mikor a böngészőbe akarják írni. Nem is beszélve arról, mikor külföldi neve van egy magyar cégnek, márkának és teljesen más domain névre próbál keresni a fogyasztó, mikor a cég honlapját akarja megnézni az interneten.

 

Éppen ezért jó ötlet a domain gyakori elgépeléséből, félreértéséből származó verziókat is beregisztrálni, megkönnyítve ezáltal, hogy a leendő vásárlók, ügyfelek ránk találhassanak.

 

De honnan tudjuk, hogy melyek ezek a gyakori, félregépelt változatok? A Google Search Consol segít ebben. Megmutatja nekünk a keresési kifejezéseket, ahol megtalálhatjuk, hogyan keresnek rá az érdeklődők vállalkozásunkra. Érdemes a gyakori hibás kifejezéseket domain névként beregisztrálni és a saját oldalunkra átirányítani.

 

Ezzel elérhetjük, hogy mindenképpen a mi oldalunkat találják meg a látogatók és ne egy másikra kattintsanak, vagy legrosszabb esetben a konkurencia oldalára, akik kihasználták helyettünk a félregépelt domainekből adódó lehetőséget.

 

Példának okáért a Google tulajdonában van a googel.com és a gooogle.com domain név is, számos más hasonló verzióval együtt, ugyanebből a megfontolásból.

 

  1. Meg kell védeni a márkát!

 

A márka megvédéséhez és erősítéséhez nagyban hozzájárulhat a megfelelő domainek lefoglalása.

Érdemes a különböző kötőjeles verziókat, a választott nevet más végződésekkel és a domain név ékezetes megfelelőjét is regisztrálni és a weboldalunkra irányítani, mielőtt a konkurencia tenné meg ugyanezt.

Az is hasznos lehet, ha a márkanevünkön kívül a tevékenységünket is jelezzük már a domain nevében is. Például ne csak a viragotthon.hu domaint jegyezzük be, hanem a viragotthonkerteszet.hu-t is. Így a látogatók hamarabb megtalálják az oldalt és könyebben meg is jegyzik azt.

Amennyiben a vállalat megújult vagy megújulást tervez, melyhez új név/ brand is társul, abban az esetben is érdemes létrehozni az új domain nevet, viszont közben az előzőt is megtartani és átirányítani az új oldalra. Ezzel segíthetjük a megújulást, miközben a régi domain névre érkező látogatókat sem fogjuk elveszíteni.

 

  1. A keresőoptimalizálás elősegítése

 

Több domain használata javíthatja az oldal helyezését a keresési találatok listájában. Nem beszélve arról, hogy a kulcsszavakat tartalmazó domain nevek legtöbbször előkelőbb helyet foglalnak el, mint a csupán márkanevet tartalmazó társaik. Például hiába van egy jól ismert márkaneve a szegedi autószerelő vállalkozásunknak, érdemes lehet a márkanéven túl az autoszereloszeged.hu domain nevet is beregisztrálni.

 

  1. Jól szolgálják a promóciókat, speciális ajánlatokat

 

Jó ötlet regisztrálni a nagyobb promóciókhoz, akciókhoz egy új domaint és egy speciális landing oldalra irányítani a látogatókat. A promóciós célú domainek használata nagyobb forgalmat hoz a weboldalra és nagyban hozzájárul a márkaépítéshez is.

 

Például egy vállalkozás palackozott vizeket árul és weboldala a www.asvanyviz.hu, be akar vezetni egy új terméket, az epres ásványvizet. Ahelyett, hogy az asvanyviz.hu/epresviz oldalt használná az új termék promóciójához, létrehoz egy új landing oldalt a terméknek és regisztrál egy új domaint epresasvanyviz.hu néven. Hiszen ezt könnyebb megjegyezni és reklámozni is, valamint a megfelelő keresési találatok között is meg fog jelenni.

 

  1. Új piacra való belépésre is alkalmasak

 

Legtöbb esetben a vállalkozásunk kezdetekben csak egy fontos piacra fókuszál, viszont gyakran eljön az a pont, mikor új célcsoportok, országok felé is terjeszkedik. Ha már nem csak magyar fogyasztókat akarunk kiszolgálni, hanem például angol nyelvűeket is, akkor érdemes a .hu végződés mellett a .com TLD-t is beregisztrálni. Ha viszont többféle országot is megcélzunk, akkor ezeknek az országoknak a saját országkódját is célszerű használni.

 

Sőt, ha már előre tudjuk ilyen irányú terveinket, nem árt időben lefoglalni a domaineket is, nehogy a konkurencia vagy egy külföldi azonos nevű cég már használatba vegye az általunk tervezett domain neveket.

 

Mindezek után úgy érzi, itt az ideje megváltoztatni domain stratégiáját? A Rackhostnál gyorsan és egyszerűen regisztrálhat domaineket számos különböző végződéssel!

 

Domaint regisztrálok

Címkék:
Avatar for Robot Robi
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)